Kluby z Moskvy nemôžu hrať doma, dažde poškodili trávniky

NETKY.SK • 3 Október 2013, 13:23 • 2 min
Kluby z Moskvy nemôžu hrať doma, dažde poškodili trávniky

MOSKVA - Viacero futbalových klubov z hlavného mesta Ruska Moskvy neodohrá svoje najbližšie súťažné stretnutia na domácich štadiónoch. Dôvodom sú dažďom poškodené trávniky v jednotlivých futbalových stánkoch.

slovakia

left justify in out

"Po prvý raz v ruskej histórii došlo k situácii, keď pre zásah vyššej moci nie je žiadne ihrisko v Moskve a blízkom okolí schopné hostiť zápasy najvyššej súťaže," cituje agentúra ITAR-TASS slová generálneho manažéra Spartaka Moskva Romana Aschabadzeho. Predstavitelia ruskej Premier League rozhodli o tom, že štadión Lokomotiv, na ktorom hráva Spartak domáce stretnutia, nie je spôsobilý pre zápasy ruskej I. ligy. Keďže Spartak nedokázal nájsť vhodnú náhradu pre sobotňajší duel 12. kola s Terekom Groznyj, ruská Premier League nariadila odohrať zápas v Jekaterinburgu, ktorý leží 1700 km od hlavného mesta.

Na svoj osud čakajú moskovské kluby CSKA a Dinamo. Tie dosiaľ nevedia, ktorý štadión bude dejiskom ich nedeľňajšieho vzájomného súboja. Na domovských štadiónoch Lužniki a Dynamo prebiehajú rekonštrukcie pred majstrovstvami sveta 2018. Arénu Chimki, ktorá je prechodným stánkom CSKA a Dinama, poškodili počas uplynulých týždňov vytrvalé dažde. Pre nespôsobilú hraciu plochu musel bývalý armádny klub CSKA odohrať stredajší duel Ligy majstrov s českým FC Viktoria Plzeň v Petrohrade. Predstavitelia Areny Chimki deklarovali, že ihrisko bude k dispozícii tak skoro, ako to bude možné; nepredpokladajú však, že sa tak stane počas víkendu. "Kde budeme hrať proti Dinamu? Neviem. Rozhodnutie má v rukách Premier League a predstavitelia Ruskej futbalovej únie. Ďalšie zápasy sezóny však odohráme v Arene Chimki. Majitelia sa zaviazali dať trávnik do poriadku," uviedol prezident CSKA Jevgenij Giner.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies