Kluby z Manchestru s nožom na krku, silná pozícia Španielov

NETKY.SK • 14 Marec 2012, 12:31 • 2 min
Kluby z Manchestru s nožom na krku, silná pozícia Španielov

Kluby z Manchestru s nožom na krku, silná pozícia Španielov - Futbal Preťažké odvety čakajú vo štvrtok oba kluby z Manchestru v osemfinále futbalovej Európskej ligy UEFA 2011/2012. Hoci obaja mestskí rivali momentálne okupujú prvé priečky v anglickej Prem

slovakia

left justify in out

img

Preťažké odvety čakajú vo štvrtok oba kluby z Manchestru v osemfinále futbalovej Európskej ligy UEFA 2011/2012. Hoci obaja mestskí rivali momentálne okupujú prvé priečky v anglickej Premier League, v EL hrajú o prežitie.
      United prehrali pred týždňom na Old Trafford s Athleticom Bilbao 2:3 a prehru 0:1 od Sportingu si z Lisabonu odviezol aj City. V hre o postup do štvrťfinále je aj slovenský reprezentačný útočník Filip Hološko, ktorého Besiktas prehral v prvom zápase na pôde Atletica Madrid 1:3 a doma to bude mať v odvete tiež veľmi náročné.
      Bilbao, ktoré v základnej skupine vyradilo bratislavský Slovan, ukázalo v prvom dueli nebojácny výkon. Útočník Fernando Llorente a špílmacher Oscar de Marcos vynechali v tomto týždni tréningy, aby boli na konfrontáciu na vypredanom San Mames v poriadku. Bilbao sa pokúsi kvalifikovať do štvrťfinále európskej súťaže prvýkrát od sezóny 1976/1977. "Nepochybujeme, že to bude pre nás mimoriadne náročný zápas, musíme sa preto ešte viac zomknúť a držať spolu. Najlepšie ako ukončiť dvojzápas v náš prospech im bude streliť gól. Od prvých sekúnd musíme byť obozretní, lebo hráme proti jednému z najlepších klubov na svete," povedal stredopoliar Baskov Ander Herrera. "Červeným diablom" sa v tomto ročníku v pohárovej Európe až tak nedarí. "Máme zlý rok v Európe. Možno je toto tá sezóna, v ktorej by sme sa mali ozdraviť a zhodnotiť, ako ďalej," uviedol kouč United Sir Alex Ferguson, ktorý má otázniky nad štartom Naniho, Andersona a Antonia Valenciu (všetci podkolenné šľachy) či Toma Cleverleyho (členok). Škót možno tiež nechá odpočívať kanoniera Wayna Rooneyho pred dôležitým ligovým víkendovým zápasom s Wolverhamptonom.
      Zverenci trénera Roberta Manciniho v pohárovej Európe doma neprehrali už takmer štyri roky. Chýbať im bude zranený Vincent Kompany. Špekuluje sa, že by za City už mohol nastúpiť aj "omilostený" Carlos Tevez. V sľubných pozíciách v odvetách sú aj Olympiakos Pireus, ktorý vyhral v Charkove 1:0, Twente po domácej výhre 1:0 nad Schalke a AZ Alkmaar, ktorý doma pokoril Udinese 2:0. Ešte lepšie sú na tom španielske kluby FC Valencia a Atletico Madrid, ktoré majú až dvojgólový náskok. Valencia doma zdolala PSV Eindhoven 4:2, ktorý v domácej odvete už povedie nový tréner Phillip Cocu, ktorý nastúpil po odvolanom Fredovi Ruttenovi.

      odvety osemfinále EL 2011/2012, štvrtok 15. marca:
      19.00 Hannover 96 - Standard Liege
      /prvý zápas: 2:2, rozhoduje: Pavel Královec (ČR)/
      19.00 Athletic Bilbao - Manchester United
      /3:2, Cüneyt Çakir (Tur.)/
      19.00 PSV Eindhoven - FC Valencia
      /2:4, William Collum (Škót.)/
      19.00 Udinese Calcio - AZ Alkmaar
      /0:2, Milorad Mažić (Srb.)/
      21.05 Schalke 04 Gelsenkirchen - Twente Enschede
      /0:1, Viktor Kassai (Maď.)/
      21.05 Besiktas Istanbul - Atletico Madrid
      /1:3, Paolo Tagliavento (Tal.)/
      21.05 Manchester City - Sporting Lisabon
      /0:1, Tom Harald Hagen (Nór.)/
      21.05 Olympiakos Pireus - Metalist Charkov
      /1:0, Ovidiu Alin Hategan (Rum.)/

Zdroj:  TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies