Kluby Premier League vyhoveli fanúšikom: Na zápasy "vonku" za maximálne 30 libier

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 16:00 • 2 min
Kluby Premier League vyhoveli fanúšikom: Na zápasy "vonku" za maximálne 30 libier

LONDÝN - Kluby najvyššej anglickej futbalovej súťaže sa dohodli na cenovom strope pre vstupenky vyčlenené fanúšikom hosťujúcich tímov.

slovakia

left justify in out

Nasledujúce tri sezóny by sa lístky na zápasy "vonku" nemali predávať drahšie ako za 30 libier. Rozhodnutie padlo na mimoriadnom stretnutí za účasti zástupcov všetkých 20 účastníkov Premier League. Vynútili si ho priaznivci opakovanými prejavmi odporu proti zvyšovaniu cien. Kluby boli ústretovejšie aj vďaka vidine novej lukratívnej zmluvy o televíznych právach, ktorá začne platiť od nasledujúcej sezóny.

 

"Fanúšikovia hostí sú neoddeliteľnou súčasťou zápasovej atmosféry a svojou prítomnosťou podnecujú k povzbudzovaniu aj domáci tábor. Aj vďaka nim panuje na našich štadiónoch prostredie, ktorému sa nevyrovná žiadna iná súťaž," uvádza sa v spoločnom vyhlásení. Návštevnosť stretnutí Premier League je v tomto ročníku zatiaľ v priemere 96,2 percenta z kapacity štadiónov. Niektoré kluby už v reakcii na kritiku zaviedli bezplatnú autobusovú prepravu na zápasy u súperov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona