Klubu pod lampu, kde rokoval Šeliga, Žitňanská a Droba, hrozí mastná pokuta

NETKY.SK • 6 Máj 2021, 10:22 • 2 min
Klubu pod lampu, kde rokoval Šeliga, Žitňanská a Droba, hrozí mastná pokuta

BRATISLAVA – Po medializácií informácií, že táto trojica rokovala do polnoci v jednom z bratislavských podnikov ešte počas minulého týždňa, nastalo vyvodzovanie politickej zodpovednosti. Odignorovali totiž zákaz vychádzania platný po 21:00 hodine.

slovakia

left justify in out

Juraj Šeliga (Za ľudí), Jana Žitňanská (Za ľudí) a bratislavský župan Juraj Droba (SaS) boli prichytený pri porušovaní zákazu vychádzania.

 

Porušili zákaz vychádzania

Týždenník Plus jeden deň v stredu zverejnil fotografie, ktoré túto trojicu zachytávajú na odchode z podniku - Klub pod lampou, ktorý sa nachádza neďaleko parlamentu. Keďže bolo okolo polnoci, dopustili sa tak porušenia vládneho nariadenia.

 

Nie sú však jediní, kto pochybil. Podnik mal zatvoriť najneskôr o 21:00 hodine, kedy začína platiť zákaz vychádzania. Zároveň platí, že zákazníci môžu sedieť výhradne na terasách barov a reštaurácii. Využívať vnútorné priestory je zatiaľ zakázané.

 

Prijali politickú zodpovednosť

Po medializácií týchto informácii sa včera svojho postu podpredsedu parlamentu vzdal Juraj Šeliga, pričom Jana Žitňanská (Za ľudí) zas postu šéfky parlamentného výboru pre sociálne veci.

 

Obaja sa verejnosti ospravedlnili a prijali politickú zodpovednosť. Šeliga uviedol, že išlo o pracovné stretnutie a keďže chceli debatu dokončiť, požiadali personál, či by sa nemohli premiestniť do vnútra podniku. 

 

"Vždy som volal po slušnosti a čestnosti v politike, po vyššej politickej kultúre a po vyvodzovaní politickej zodpovednosti. Preto dnes čestne priznávam – urobil som chybu a som pripravený za ňu niesť politickú zodpovednosť," skonštatoval Šeliga na včerajšej tlačovej besede. 

 

"Chcem sa týmto krokom a aj týmto postom úprimne ospravedlniť mojej rodine, kolegom v strane, ale aj mojím voličom. Mrzí ma, že som Vás svojím konaním mohol sklamať," doplnil poslanec. 

 

 

Súvisiaci článok: Šeliga, Žitňanská a Droba porušili zákaz vychádzania! Do polnoci vysedávali v jednom bratislavskom podniku

 

Podniku hrozí pokuta 20-tisíc eur

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba sa taktiež verejnosti ospravedlnil. Politickú zodpovednosť voči svojmu konaniu však aplikovať nebude. Povedal, že sa vinný necíti. Tvrdí, že stretnutie malo pracovný charakter, hoci na ňom konzumoval alkohol.

 

Podniku Pod lampou hrozí za porušenie nariadení Úradu verejného zdravotníctva pokuta od 150 do 20-tisíc eur. Bratislavskí hygienici prípad preveria, pričom pokutu môžu uložiť iba prevádzkovateľoviAko uviedla hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva Dáša Račková pre denník Sme.sk, vo veci začne úrad správne konanie proti prevádzkovateľovi.

 

Dvom poslancom NR SR a predsedovi BSK pritom hrozí pokuta vo výške 1659 eur, ktorú sú pripravení zaplatiť. Ich prehreškom sa však zatiaľ polícia nezaoberá, keďže nedostali žiaden podnet na prešetrenie. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Juraj Šeliga končí vo funkcii podpredsedu parlamentu

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona