Kluboví členovia FC Barcelona podporili prestavbu Nou Campu

NETKY.SK • 6 Apríl 2014, 15:17 • 2 min
Kluboví členovia FC Barcelona podporili prestavbu Nou Campu

BARCELONA - Členovia španielskeho futbalového veľkoklubu podporili v referende prestavbu štadióna Nou Camp, ktorého celková kapacita vzrastie zo súčasných 98.000 na 105.000 divákov.

slovakia

left justify in out

Vedenie "blau granas" očakáva, že nový projekt prinesie zvýšenie príjmov od sponzorov a zo samotných zápasov.
      

V sobotňajšom referende sa za prestavbu štadióna a okolia vyjadrilo 72% klubových členov, proti projektu bolo 26%. Na referende sa zúčastnilo 37.535 osôb, čo je len asi tretina všetkých členov. Svoje volebné právo využil aj predchádzajúci prezident klubu Sandro Rosell, ktorý rezignoval v januári pre netransparentný prestup Brazílčana Neymara z FC Santos. Katalánsky gigant už pod vedením nového šéfa Josepa Mariu Bartomeua zato dostal od FIFA zákaz prestupov s hráčmi mladšími ako 18 rokov.   
      

Súčasťou projektu je aj výstavba basketbalovej haly a rôznych inštalácii v blízkom okolí, pričom celkové náklady na realizáciu sa odhadujú na 600 miliónov eur. Stavebné práce majú začať v roku 2017 a skončiť v roku 2021. "V roku 2021 budeme mať Nou Camp, ktorý bude skutočným zdrojom hrdosti," argumentoval Bartomeu na tlačovej konferencii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies