Klub OĽaNO-NOVA odsúhlasil kandidátov na županov z SaS

NETKY.SK • 20 Október 2016, 12:16 • 2 min
Klub OĽaNO-NOVA odsúhlasil kandidátov na županov z SaS

BRATISLAVA – Kandidáti na predsedov samosprávnych krajov v budúcoročných voľbách do orgánov VÚC za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) poslankyňa Renáta Kaščáková, poslanec Martin Klus a Juraj Droba sa boli predstaviť v klube OĽaNO-NOVA, s ktorým tvoria Opozičnú radu. Obyčajní ľudia mali možnosť bližšie sa zoznámiť s ich názormi a podľa poslanca Richarda Vašečku z OĽaNO má trojica liberálov plnú podporu vo voľbách na županov.

slovakia

left justify in out

V stredu zasadol klub OĽaNO-NOVA, kde boli prítomní aj kandidáti na predsedov samosprávnych krajov za SaS a líder liberálov Richard Sulík. "Dnes sme postúpili. Kandidáti za SaS sa nám prišli na klub OĽaNO-NOVA predstaviť, lebo mnohí poslanci ich osobne nepoznali. Pani poslankyňa Renáta Kaščáková, poslanec Martin Klus a Juraj Droba krátko povedali, ako vidia svoje pôsobenie a potom sme mali možnosť pýtať sa, čo nás zaujímalo. Myslím si, že sú to vhodné nominácie. Ešte to uzavrieme rozhodnutím Opozičnej rady,“ povedal Vašečka pre agentúru SITA.

 

Martin Klus, ktorý bude kandidátom v Banskobystrickom kraji mal z rozhovoru s členmi klubu OĽaNO pozitívny dojem. „Bol to prvý krok k tomu, aby som podporu získal. S kolegami už dlho spolupracujeme, teraz sme si len vyjasnili dôležité veci, čo chceme dosiahnuť a ako ponúknuť občanom tú najlepšiu alternatívu, v zmysle programu aj v zmysle personálnom. Hovorili sme aj o tom, akých ľudí osloviť do župných zastupiteľstiev,“ povedal Klus.

 

Poslanec Juraj Droba, ktorý je kandidátom do Bratislavského samosprávneho kraja, plánuje vytvoriť širokú koalíciu podporovateľov. „Na klube OĽaNO som požiadal poslancov o podporu. Vyjasnili sme si názorové rozdiely na bioetické témy, kde OĽaNO je konzervatívnejšie a ja som deklaroval, že riadenie župy až tak nesúvisí s takýmito témami. Župa je na to aby hlavne fungovali služby, cesty v kraji. Hovorili sme aj o tom, že zo 44-miestneho zastupiteľstva chceme obsadiť 25 kresiel. Rátame aj so silnými menami z OĽaNO,“ dodal. Zatiaľ však konkrétne mená neprezradil.

 

Za klub OĽaNO bude v Trnavskom kraji kandidovať poslanec Jozef Viskupič a ako dodal Vašečka, svoju kandidatúru na predsedu Košického samosprávneho kraja zvažuje aj poslanec Oto Žarnay.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies