Klose v základnej zostave Nemcov proti Francúzom

NETKY.SK • 4 Júl 2014, 17:46 • 2 min
Klose v základnej zostave Nemcov proti Francúzom

RIO DE JANEIRO - Aj s veteránom Miroslavom Klosem v základnej zostave nastúpia nemeckí futbalisti v piatkovom štvrťfinálovom súboji majstrovstiev sveta proti Francúzom.

slovakia

left justify in out

Tréner Nemcov Joachim Löw prekvapil tým, že zaradil 36-ročného veterána Kloseho na hrot útoku a štvorgólového kanoniera Thomasa Müllera presunul na krídlo. Klose má ďalšiu šancu vylepšiť svoj doterajší sumár 15 gólov na majstrovstvách sveta a preskočiť Brazílčana Ronalda, s ktorým sa zatiaľ delí o prvé miesto v historickej tabuľke najlepších strelcov MS.

 

Ďalšou zmenou v nemeckej zostave oproti osemfinále s Alžírskom (2:1pp) je návrat Matsa Hummelsa do stredu obrany, odkiaľ vypadol skúsený Per Mertesacker. Rovnako kapitán Philipp Lahm nastúpi na svojom tradičnom poste na pravej strane obrany a nie ako defenzívny záložník, kde sa postupne udomácňoval počas šampionátu v Brazílii.    

 

Francúzsky tréner Didier Deschamps urobil dve zmeny v porovnaní s víťazným osemfinálovým zápasom proti Nigérii (2:0). Laurenta Koscielneho v strede obrany vymení Mamadou Sakho a Antoine Griezmann začne v útoku namiesto Oliviera Girouda. Na hrote útoku by sa mal ocitnúť Karim Benzema. 

 

Štvrťfinále: Francúzsko - Nemecko - predpokladané zostavy: 
Francúzsko: Lloris - Debuchy, Varane, Sakho, Evra - Pogba, Cabaye, Matuidi - Valbuena, Griezmann, Benzema 
Nemecko: Neuer - Lahm, Hummels, J. Boateng, Höwedes - Khedira, Schweinsteiger - Mesut Özil, Kroos, Th. Müller - Klose.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona