Klose oslávil 36. narodeniny s brazílskymi Indiánmi

NETKY.SK • 10 Jún 2014, 12:35 • 2 min
Klose oslávil 36. narodeniny s brazílskymi Indiánmi

PORTO SEGURO - Po pondelkovom tréningu v Porto Seguro čakalo na najstaršieho člena kádra nemeckej futbalovej reprezentácie na majstrovstvách sveta v Brazílii Miroslava Kloseho malé prekvapenie.

slovakia

left justify in out

Na ihrisko sa vyhrnuli tanečníci v tradičných odevoch juhoamerických Indiánov a obkolesili oslávenca. Nemecký útočník s poľským rodiskom v pondelok tancom v kopačkách oslávil 36. narodeniny. Hoci bol vyčerpaný z náročného tréningu v podmienkach s vysokou vlhkosťou vzduchu, nepokazil zábavu a ochotne sa zapojil do malej šou rovnako ako jeho kolegovia z tímu.

 

Pred štyrmi rokmi po MS v Juhoafrickej republike Klose vyhlásil, že to bol pravdepodobne jeho posledný šampionát. Vtedy ešte netušil, ako sa mýli. Po tretej sezóne v AS Rím sa dostal do nominácie Joachima Löwa a navyše ako jediný typický zakončovateľ. Pravda, vďačí za to aj nevyváženej produkcii nemeckého systému výchovy mladých futbalistov. Krajina trojnásobných majstrov sveta disponuje v súčasnosti viacerými ofenzívnymi stredopoliarmi, ale klasický hrotový útočník jej chýba ako soľ. "Nanešťastie nemáme v bundeslige čistokrvné deviatky, ak nerátame legionárov," priznal generálny manažér národného tímu a v minulosti práve ukážkový zakončovateľ Oliver Bierhoff. 

 

Klose by nemal byť na turnaji iba do počtu. Čím viac toho odohrá, tým bude mať väčšiu šancu vyrovnať, či dokonca prekonať rekord Ronalda v počte gólov na majstrovstvách sveta. Za Brazílčanovými 15 gólmi zaostáva o jediný presný zásah. Na svoju misiu sa naladil prekonaním reprezentačného maxima v podaní Gerda Müllera. V piatkovom prípravnom zápase proti Arménsku strelil svoj 69. gól v národnom drese a osamostatnil sa na čele historického poradia. 

 

"Príprava bola dobrá, majstrovstvá sveta sa môžu začať," odhodlane vyhlásil pondelkový oslávenec. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies