Klopp sa lúčil smutný, Wolfsburg venoval úspech Malandovi

NETKY.SK • 31 Máj 2015, 10:53 • 2 min
Klopp sa lúčil smutný, Wolfsburg venoval úspech Malandovi

BERLÍN - Futbalisti VfL Wolfsburg sa prvýkrát stali víťazmi Nemeckého pohára.

slovakia

left justify in out

V sobotňajšom finále na Olympijskom štadióne v Berlíne zdolali zverenci trénera Dietera Heckinga Borussiu Dortmund 3:1. Skóre síce otvoril už v 5. min dortmundský rýchlik Pierre-Emerick Aubameyang, ale Wolfsburg ešte do polčasu troma gólmi otočil výsledok. Kouč Borussie Jürgen Klopp sa s lavičkou klubu rozlúčil bez zisku trofeje. "Wolfsburg si zaslúžil víťazstvo. My sme urobili mnoho dobrých vecí, ale nemali sme dostatok šťastia v rozhodujúcich okamihoch. Je to ťažká prehra pre nás, dostali sme tri góly za šestnásť minút, čo by sa nemalo stávať," skonštatoval po zápase Klopp.


V polovici apríla požiadal vedenie BVB po siedmich rokoch o rozviazanie kontraktu. Rodák zo Stuttgartu prišiel k "čierno-žltým" v lete 2008, dvakrát s nimi získal ligový titul a priviedol ich do finále Ligy majstrov 2012/2013. "Môj odchod veľmi bolí, ak by sme vyhrali, bol by krajší. Musím sa však poďakovať každému môjmu hráčovi. Bolo pre mňa veľkou cťou pracovať s týmito chlapcami. Viem, že život ide ďalej, ale bude mi smutno za touto kapitolou môjho života," skonštatoval Klopp.


Wolfsburg vo finále potvrdil pozíciu mierneho favorita, v lige skončil na 2. mieste. V tejto sezóne zdolal Borussiu druhýkrát, v lige si s ňou poradil 2:1, tretí duel na jeseň v Dortmunde sa skončil remízou 2:2. Vo všetkých troch dueloch sa strelecky presadil Aubameyang. Dortmund na štvrtý triumf v Nemeckom pohári nedosiahol, v minulosti sa radoval v rokoch 1965, 1989 a 2012. Pre Wolfsburg bola doteraz najväčším úspechom finálová účasť v roku 1995. "Celý môj tím odviedol fantastickú prácu. Boli sme silní v defenzíve, ale vedeli sme, že musíme zabrať aj vpredu," priznal Hecking.


Vo Wolfsburgu mysleli po finále aj na spoluhráča Juniora Malandu, ktorý tragicky zahynul v januári pri dopravnej nehode. "Bol v našich srdciach a mysliach počas celej druhej polovice sezóny," priznal Kevin De Bruyne a brankár Diego Benaglio ho doplnil: "Chceli sme tento zápas vyhrať pre Juniora. Stále je súčasťou nášho tímu a vždy ňou aj bude. Hral v tejto sezóne v pohári, preto aj on je jeho skutočným víťazom."


Finálový duel na Olympijskom štadióne v Berlíne mal v sobotu aj prívlastok prelomový. Prvýkrát na nemeckom území v ostrom zápase použili novú technológiu s nainštalovaným systémom tzv. "jastrabieho oka", ktorá monitoruje primárne bránkové čiary.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies