Klopp požiadal vedenie Borussie Dortmund o uvoľnenie spod kontraktu

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 12:13 • 2 min
Klopp požiadal vedenie Borussie Dortmund o uvoľnenie spod kontraktu

BERLÍN - Tréner futbalistov Borussie Dortmund Jürgen Klopp požiadal vedenie klubu o uvoľnenie spod kontraktu. Funkcionári vestfálskeho klubu mu vyhoveli. Ako v stredu na svojom webe informoval denník Bild, Klopp opustí tím, ktorý doviedol k dvom majstrovským titulom, po aktuálnej sezóne.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťsedemročný Klopp zasadol na lavičku Borussie v roku 2007, keď predtým pôsobil v Mainzi. "Žlto-čierni" pod jeho vedením dvakrát vyhrali bundesligu (2011, 2012), raz Nemecký pohár (2012) a zahrali si aj vo finále Ligy majstrov (2013). S klubom má platný kontrakt do roku 2018.

 

V aktuálnej sezóne sa však Borussii vôbec nedarilo. V priebehu jesennej časti domácej súťaže klesli Kloppovi zverenci na posledné miesto v tabuľke, v súčasnosti im patrí 10. priečka. V Lige majstrov už nepokračujú, v osemfinále ich vyradil turínsky Juventus.

 

Podľa Bildu označil Klopp za svojho nástupcu v Dortmunde Thomasa Tuchela. Práve on bol jeho nasledovníkom aj na lavičke Mainzu. Tuchel bol horúcim kandidátom na pozíciu trénera v SV Hamburg. Uvoľnený post v Hamburgu však zaujme Bruno Labbadia, ktorý sa dohodol na podmienkach spolupráce do roku 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona