Klopp po prehre škrípal zubami, Wenger chválil Ramseyho

NETKY.SK • 7 November 2013, 10:39 • 2 min
Klopp po prehre škrípal zubami, Wenger chválil Ramseyho

DORTMUND - Futbalisti Borussie Dortmund utrpeli nepríjemnú prehru 0:1 v stredajšom domácom zápase F-skupiny Ligy majstrov 2013/2014 s Arsenalom Londýn. Tréner vestfálskeho neúspešného finalistu z minulej sezóny Jürgen Klopp ju označil za nespravodlivú, so škrípaním zubov ju ale musel akceptovať.

slovakia

left justify in out

"Gunners" dokonalo odplatili Dortmundu prehru 1:2 spred dvoch týždňov na Emirates Stadium. Výber Francúza Arsena Wengera zodpovedne bránil, narúšal aktivity domácich a znenazdajky udrel po hodine hry, keď sa z prvej poriadnejšej kombinácie hlavou presadil Walesan Aaron Ramsey a rozhodol o tom, že Londýnčania sú s 9 bodmi stále na čele tabuľky. Klopp, ktorý si už odsedel dvojzápasovú suspendáciu, mal po zápase v ústach veľmi trpkú chuť. "Je to zlá protivná prehra. Cítim, že nie je spravodlivá, ale musím ju akceptovať," povedal médiám po zápase.

Nemci boli lepší, mali viac šancí, zlyhali ale v zakončení na smútok 60.000 domácich divákov. "Futbal je šport založený na výsledkoch. Mali sme super momenty, ale nepremenili sme šance. Mali sme z nich vyťažiť oveľa viac," dodal Klopp. SSC Neapol v paralelne hranom zápase otočil duel s Olympique Marseille a má rovnako 9 bodov ako Angličania. Dortmund tak vie, že v ďalších dvoch zostávajúcich zápasoch si už nemôže dovoliť zaváhanie. "Dobre vieme, že toto je veľmi ťažká skupina. Pozitívna správa z tohto večera je, že ak vyhráme v ďalších dvoch zápasoch, postúpime. Takže to teraz už skutočne začne byť zaujímavé," povedal Klopp, ktorého tím ešte čakajú domáci duel s Neapolom 26. novembra a na záver zápas v Marseille 11. decembra.

Kouč lídra Premier League Wenger po zápase označil za bod obratu gól a vychválil jeho autora Ramseyho. "Pred rokom som si myslel, že pre Aarona bude veľmi ťažké strieľať góly. No mimoriadne sa zlepšil, a preto si zaslúži obrovské uznanie. Boli sme pod tlakom, ale hrali sme takticky a trpezlivo. Neurobili sme väčšiu chybu. Mali sme najprv problémy vytvoriť si šance, ale keď sme dali gól, už sme neboli pod takým tlakom," zhodnotil Wenger.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona