Klopp: Neapol vyhral zaslúžene, rozhodcovi som sa ospravedlnil

NETKY.SK • 19 September 2013, 11:31 • 2 min
Klopp: Neapol vyhral zaslúžene, rozhodcovi som sa ospravedlnil

NEAPOL - Tréner futbalistov Borussie Dortmund Jürgen Klopp priznal, že SSC Neapol zvíťazil nad jeho zverencami v úvodnom zápase skupinovej fázy Ligy majstrov 2013/2014 zaslúžene. Uznávaný nemecký kouč súčasne prezradil, že sa ospravedlnil štvrtému rozhodcovi za konflikt, ktorý predchádzal jeho vylúčeniu z lavičky.

slovakia

left justify in out

Hráčom Dortmundu zápas na štadióne San Paolo nevyšiel podľa ich predstáv. Domáci umnou hrou nepustili nemecký tím do typickej ofenzívy, takže "žlto-čiernym" sa len ťažko dýchalo. Tím okolo slovenského kapitána Mareka Hamšíka napokon odštartoval F-skupinu výhrou 2:1.

"Neapol má výnimočných hráčov a môže sa dostať ďaleko v tejto súťaži. Dnes večer však možno zatiaľ hovoriť len o jednom zápase. Ak by sme vyhrali, bol by to cenný triumf, pretože sme hrali proti kvalitnému súperovi," citovala agentúra Sinchua trénera Kloppa. "Každý rok je Liga majstrov iná. My však môžme uspieť napriek tomu, že máme jednu z najťažších skupín. Dnes večer sme si síce zaslúžili prehrať, ale mali sme tam aj dobré veci. Sme sebakritickí a vždy pripravený reagovať na svoje chyby."

Tréner Klopp dostal červenú kartu v prvom polčase. Hneď po úvodnom góle Gonzala Higuiana so totiž so zúrivým gestom vyrútil na štvrtého asistenta v strede ihriska pri postrannej čiare. Kouč Dortmundu dal nepekný vzor svojim zverencom a v druhom polčase musel po úmyselnej ruke opustiť hraciu plochu aj brankár Roman Weidenfeller.

"Bol som veľmi nahnevaný na rozhodcu, pretože som ho obvinil, že nevidel niečo, čo mal vidieť," rozhovoril sa Klopp. "Bol to však môj problém a ospravedlnil som sa mu. Nechal som sa na moment uniesť emóciami a nič horšie som nemohol urobiť. Od toho momentu, akoby išlo všetko proti nám. Dali sme síce v druhom polčase brvno, ale to bolo málo."    

Podstatne väčší dôvod na radosť mal tréner Rafael Benitez. Futbalisti spod Vezuvu totiž najmä v prvom polčase svojou umnou hru súpera nepustili vôbec do hry. Španielsky kouč však kritizoval svojich zverencov za poľavenie v tempe v závere zápasu, čo hráči Dortmundu využili na skorigovanie konečného výsledku.

"Naposledy som povedal, že mužstvo hralo na 72% a tak si myslím, že ešte stále máme čo zlepšovať. S dnešným výkonom proti európskemu  vicemajstrovi musím byť však spokojný. Pozitívom je nielen hra, ale aj výsledok," poznamenal Benitez. "Títo noví hráči ako Gonzalo Higuain, Jose Maria Callejon a Dries Mertens majú medzinárodné kvality. Je to celé o tom dať dokopy tímové sebavedomie, aby sa potom hráči ako Marek Hamšík a Lorenzo Insigne mohli pridať k takému štýlu futbalu. Som si istý, že za mesiac-dva to bude ešte lepšie."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies