Klopp môže ukončiť misiu v Dortmunde ziskom Nemeckého pohára

NETKY.SK • 29 Máj 2015, 09:12 • 2 min
Klopp môže ukončiť misiu v Dortmunde ziskom Nemeckého pohára

BERLÍN - Tréner Jürgen Klopp sa môže v sobotňajšom finále futbalového Nemeckého pohára proti VfL Wolfsburg rozlúčiť s Borussiou Dortmund ziskom cennej trofeje.

slovakia

left justify in out

Zápas na Olympijskom štadióne v Berlíne bude Kloppov posledný na lavičke Borussie, jeho nástupcom bude od novej sezóny Thomas Tuchel. Klopp v polovici apríla požiadal vedenie BVB po siedmich rokoch o rozviazanie kontraktu. Rodák zo Stuttgartu prišiel k "čierno-žltým" v lete 2008, dvakrát s nimi získal ligový titul a priviedol ich do finále Ligy majstrov 2012/2013. V aktuálnej sezóne sa však Dortmund potácal na spodných poschodiach bundesligovej tabuľky, niekoľkokrát aj v zostupovom pásme. Posledné týždne priniesli mierny obrat k lepšiemu.

 

Borussia si napokon 7. miestom v I. bundeslige zabezpečila účasť v Európskej lige, keďže vo finále DFB Pokal bude čeliť vicemajstrovi z Wolfsburgu. "Jediné, čo chcem, je naposledy zažiť víťazný sprievod okolo Borsigovho námestia v Dortmunde," vyhlásil Klopp po semifinálovom vyradení Bayernu Mníchov (1:1 po predĺžení, na pok. kopy 2:0).


"Stále máme pred sebou jednu nesplnenú úlohu. Čaká nás veľké finále. Pevne verím, že v nedeľu budeme v centre Dortmundu oslavovať," poslal 47-ročný rodák zo Stuttgartu odkaz fanúšikom prostredníctvom videosprávy.
Tohtosezónne merania síl hovoria v prospech Wolfsburgu, ktorý pred dvoma týždňami zdolal v rámci ligovej súťaže svojho súpera v domácom prostredí 2:1. V jesennej časti sa v Dortmunde zrodila remíza 2:2. V oboch dueloch sa presadil dortmundský rýchlik Pierre-Emerick Aubameyang aj brazílsky stopér Wolfsburgu Naldo, nad ktorého štartom vo finále visí otáznik. "Stále nemôžem s istotou nič povedať. Nie je jasné, či bude hrať," cituje portál Eurosportu trénera Dietera Heckinga, ktorý varuje pred silou Borussie. "Všetci si myslia, že sme favoriti, lebo sme skončili druhí v lige. Nezabúdajme však, že Dortmund mal dobrú druhú polovicu sezóny. Začiatkom tohto roka bol posledný, ale nakoniec skončil v I. bundeslige siedmy. To demonštruje jeho kvalitu," doplnil Hecking.


Vestfálsky klub doteraz vyhral Nemecký pohár trikrát (1965, 1989 a 2012), pre Wolfsburg je doteraz najväčším úspechom v tejto súťaži finálová účasť z roku 1995. Finálový duel na Olympijskom štadióne v Berlíne bude mať v sobotu prívlastok prelomový. Prvýkrát na nemeckom území v ostrom zápase použijú novú technológiu s nainštalovaným systémom tzv. "jastrabieho oka", ktorá monitoruje primárne bránkové čiary.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona