Klokner chce byť v Trnave alternatívou, z volieb neodstúpi

NETKY.SK • 28 Október 2014, 18:51 • 2 min
Klokner chce byť v Trnave alternatívou, z volieb neodstúpi

TRNAVA - Nezávislý kandidát na primátora Trnavy Jozef Klokner chce byť alternatívou pre ľudí, ktorí nechcú byť ortodoxne ľavicoví alebo pravicoví.

slovakia

left justify in out

Klokner bol dlhoročným členom KDH v Trnave, pred dvoma rokmi zo strany odišiel, dôvodom boli podľa jeho vysvetlenia rozdielne názory na politiku pre ľudí.

,,Nemienim podporovať naťahovačky medzi pravicou a ľavicou, ale chcem spájať slušných ľudí. Mám cieľ byť ľudovým primátorom, ktorý bude presadzovať zmierenie,“ povedal dnes na stretnutí s novinármi. Ako primátor by sa snažil prehodnotiť výšku prenájmov v centre mesta tak, aby boli mestské budovy zaujímavé pre malých a stredných podnikateľov, ktorí by tam mohli otvoriť svoje obchody. Mestskú hromadnú dopravu by rád dostal bližšie do centra mesta, aby sa aj seniori či imobilní ľudia dostali napríklad mikrobusmi až k Trojičnému námestiu. V prípade zvolenia za primátora by dal urobiť revíziu majetku mesta, na základe ktorej by nariadil postupnú rekonštrukciu budov. Prostredníctvom projektu Zelené ulice by zvýšil výsadbu stromov a ďalšej zelene v meste a v školách by rozbehol výchovno-preventívny projekt o čistote ulíc a sídlisk. Jedným z cieľov Jozefa Kloknera je znížiť počet mestských poslancov v Trnave z terajších 31 minimálne o päť. 

 

Klokner povedal, že existuje tlak na jeho odstúpenie z volieb. ,,Vyhlasujem, že sa nevzdám kandidatúry v prospech žiadneho kandidáta, pretože by to bolo popretie mojej nezávislosti a nádejí, ktoré mnohí sympatizanti do mňa vkladajú. Zároveň by to bolo popretie volieb ako slobodnej súťaže názorov a programov, výdobytku Novembra 1989.“

 

Jozef Klokner stál pri vzniku KDH, po roku 1989 sa stal za túto stranu poslancom Federálneho zhromaždenia, neskôr aj poslancom Trnavského samosprávneho kraja a dve volebné obdobia bol aj mestským poslancom v Trnave. V roku 2005 sa dostal do druhého kola volieb predsedu Trnavského samosprávneho kraja, napokon však zvolený nebol. V roku 2010 sa stal prednostom Obvodného úradu v Trnave. O dva roky neskôr z KDH odišiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies