Klobučníkove útrapy: Neplatné víza, zatúlaná batožina

NETKY.SK • 30 Júl 2015, 14:52 • 2 min
Klobučníkove útrapy: Neplatné víza, zatúlaná batožina

KAZAŇ - Po dvadsaťhodinovej koncomájovej ceste na preteky do nórskeho Bergenu, ktorá pôvodne mala zabrať zhruba pätinu tohto času, si slovenský plavec Tomáš Klobučník "užil" v závere júla ďalšie cestovateľské útrapy.

slovakia

left justify in out

Zo sústredenia v tureckom Beleku/Antalyi sa v stredu presúval s časťou výpravy do ruskej Kazane, dejiska majstrovstiev sveta v dlhom bazéne (2. - 9. augusta), čo sa však znova nezaobišlo bez poriadnych komplikácií.

 

"Prvý let z Antalye do Istanbulu mal dosť veľké meškanie, takže sme nestíhali prestup do Kazane. V Istanbule sme však zistili, že aj ten bude meškať, tak sme to riskli a utekali z jedného terminálu na druhý. Našťastie sme to stihli, hoci spotení a lepkaví," rozhovoril sa 25-ročný prsiar o presune do Ruska, kde však naňho čakalo ďalšie nemilé prekvapenie. "Zistil som, že mám neplatné víza. Číslo pasu sa nezhodovalo s tým na vízach, čo znamenalo ďalšie vybavovačky. A posledné prekvapenie, ktoré sme však už všetci tušili, bola batožina. Neprišla. Napokon sa podarilo vybaviť aspoň víza a o piatej ráno som mohol 'pokojne' ísť spať," opisoval peripetie Klobučník. 

 

Zverenec Dirka Langeho sa v Kazani predstaví na prsiarskej stovke (v nedeľu 2. augusta) aj dvojstovke (6. 8.). Topoľčiansky rodák a člen VŠC Dukla Banská Bystrica už má splnený A-limit na olympijské hry do brazílskeho Ria de Janeiro 2016 (100 m prsia za 1:00,57 min). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona