Klobučník vynechá svoj prvý šampionát, proti bolo zdravie

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 08:21 • 2 min
Klobučník vynechá svoj prvý šampionát, proti bolo zdravie

TOPOĽČANY - Blížiace sa majstrovstvá Európy v dlhom bazéne v Londýne (16. - 22. mája) budú prvým šampionátom, ktorý vo svojej vrcholovej plaveckej kariére vynechá slovenský reprezentant Tomáš Klobučník.

slovakia

left justify in out

"V poslednom období som mal viacero zdravotných problémov - s metabolizmom, žalúdkom, trávením, čo sa prejavilo na mojich výsledkoch vo vode," prezradil 25-ročný prsiar, u ktorého sa však, zdá sa, znova všetko na lepšie obracia. "Momentálne je to na výbornej ceste späť, forma stúpa. Necítim sa však byť adekvátne pripravený na také podujatie ako ME. Nemá zmysel cestovať tam, pokiaľ by som nemal byť vo finále."

 

Klobučník má za sebou čerstvé desaťdňové sústredenie vo svojom obľúbenom tureckom Beleku a momentálne sa pripravuje doma v Topoľčanoch. O pár dní začne trénovať v Banskej Bystrici, kde je členom tamojšieho klubu VŠC Dukla. "Čakajú na mňa ešte nejaké gastro vyšetrenia, potom pôjdem na dva týždne do Bystrice. Sú tam výborné podmienky na tréning aj regeneráciu," povedal Tomáš, ktorý dennodenne konzultuje svoj tréningový plán s nemeckým trénerom Dirkom Langem. Koncom mája by sa mal predstaviť na pretekoch v Poprade. "Určite pôjdem z plného tréningu, ale bude to testík," pridal. Potom na neho čakajú mítingy v Španielsku a Taliansku.

 

Klobučník takto pred rokom v máji na Memoriáli Alexandra Daleho Oena v nórskom Bergene na prsiarskej stovke dohmatol za 1:00,57 min, čím na stotinu presne splnil Medzinárodnou plaveckou federáciou vypísaný A-limit zaručujúci postup na augustové OH do Ria de Janeiro 2016. Do Brazílie odletí v júli, ale presný dátum ešte nepozná; za Atlantik však odcestuje v dostatočnom predstihu pred vypuknutím Hier XXXI. olympiády. "Lepšie rozhodnutie ako teraz vynechať Londýn som nemohol spraviť. Všetko moje úsilie smeruje k vrcholu sezóny, teda olympijských hrám," podotkol Tomáš Klobučník, ktorý štartoval pred štyrmi rokmi v Londýne pod bielou vlajkou s piatimi farebnými kruhmi. V Riu už bol v apríli na predolympijskom testovacom mítingu Maria Lenk Trophy Open Championships.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies