Klobučník sa v Dauhe pokúsi o návrat do špičky

NETKY.SK • 1 December 2014, 11:21 • 2 min
Klobučník sa v Dauhe pokúsi o návrat do špičky

BRATISLAVA - Tohtoročnú plaveckú sezónu elitného slovenského prsiara Tomáša Klobučníka vážne poznačil viactýždňový jarný tréningový výpadok pre vojenčinu, čo sa odzrkadlilo na jeho vystúpeniach na augustových majstrovstvách Európy v dlhom bazéne v Berlíne.

slovakia

left justify in out

Pred blížiacim sa svetovým šampionátom v "dvadsaťpäťke" v katarskej Dauhe (3. - 7. decembra) je 24-ročný zverenec Dirka Langeho plný odhodlania. Vlani na "krátkej Európe" v dánskom Herningu bral skvelé 4. miesto na stovke (57,75 s) a 6. priečku na dvojstovke (2:04,97 min).

 

"V Dauhe pôjde u mňa kvázi o comeback, chcem sa vrátiť do európskej, respektíve svetovej prsiarskej špičky. Silovo som na tom lepšie než pred Herningom, ale nechcem to zakríknuť. Cítim sa dosť dobre," rozhovoril sa Topoľčanec pred odchodom do Kataru, kde absolvuje svoj klasický trojboj - 50, 100 a 200 m prsia. "Pôjdem od pretekov k pretekom. Som si vedomý, že na dobré umiestnenie bude treba zaplávať osobné, čiže slovenské rekordy. Verím, že v stredu po ranných rozplavbách stovky si budem môcť povedať, že popoludní idem v semifinále. Aj keď sa sústredím na všetky disciplíny, treba úprimne povedať, že v šprinte mám najmenšie šance na prenikavý výsledok. Čiže stovka a dvojstovka sú hlavné," poznamenal Klobučník. 

 

Člen VŠC Dukla Banská Bystrica absolvoval kvalitnú prípravu na šampionát, mená papierových súperov neriešil. "Papier znesie veľa, zameriaval som sa výlučne na seba. Do prípravy som dal všetko. S Duklou som bol na sústredení v Bulharsku, v Grazi som trénoval s výborným talianskym prsiarom Fabiom Scozzolim," prezradil účastník OH v Londýne 2012, ktorý s dejiskom nadchádzajúcich MS má dve negatívne skúsenosti - absolvoval tam preteky Svetového pohára. "Môj žalúdok nezvláda výlety do týchto destinácií, takže budem musieť byť extrémne opatrný. Verím však, že do tretice všetko dobre dopadne a zdravotné problémy ma obídu," dodal Tomáš Klobučník. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona