Klobučník po návrate z ME: Som spokojný, bol som kúsok od medaily

NETKY.SK • 17 December 2013, 10:45 • 2 min
Klobučník po návrate z ME: Som spokojný, bol som kúsok od medaily

BRATISLAVA - S 15 slovenskými rekordmi a štyrmi účasťami vo finále sa vrátila slovenská plavecká reprezentácia s minulotýždňových ME v krátkom bazéne v dánskom Herningu.

slovakia

left justify in out

Vlajkovou loďou Slovákov v Herningu bol Tomáš Klobučník, štvrtý na 100 m prsia a šiesty na dvojnásobnej trati. Katarína Listopadová prenikla do finálovej desiatky na 100 m polohové preteky. Do finále postúpila aj štafeta na 4X50 m polohové preteky v zložení Listopadová, Andrea Podmaníková, Barbora Mišendová a Miroslava Syllabová, pričom dve z nich majú len 16 rokov.

"Chcem poďakovať všetkým pretekárom, lebo dosiahli pekné výsledky. Pred odchodom sme mali v pláne tri semifinále a nakoniec sme získali 15 slovenských rekordov a štyri finále. To je pre nás veľká vec. Z 34 štartov sme urobili 21 osobných rekordov, takže sme formu vyladili dobre. Tomáš Klobučník každý štart premenil na národný rekord. Aj Richard Nagy, čo skočil, bol slovenský rekord. Katarína Listopadová prenikla tiež do finále. A milým prekvapením bol aj Marek Botík. A poďakovať chcem aj mladým plavcom, z ktorých sa nikto neposunul nižšie, ako bol nasadený. Naši najlepší musia trénovať v zahraničí, tu nemáme podmienky," zhodnotil slovenské vystúpenie v Dánsku manažér reprezentácie Ondrej Šulek na utorňajšej tlačovej konferencii.

Klobučník, ktorý trénuje v rakúskom Grazi pod vedením renomovaného trénera Dirka Langeho, nechcel pred ME do sveta vyhlasovať, na aké výsledky si trúfal: "Som veľmi spokojný s celým šampionátom. Vedel som, že mám natrénované, pred ME som nechcel mať veľké reči. Veril som v dvestovku, napokon sa to obrátilo, na stovke som bol kúsok od medaily. Na minuloročných ME by tieto časy stačili na medaily. Teším sa novú sezónu, je to výzva."

"Musím povedať, že s výkonmi na ME som spokojná, aj keď mi prvá polohovka nevyšla. Potom som si povedala, že Tomášovi to ide, máme rovnakého trénera, tak prečo by to nemohlo aj mne. Mám ešte toho veľa pred sebou. Sezóna v krátkom bazéne mi nejde, to je o mne známe, pokúsim sa, aby tá letná v dlhom bazéne bola ešte lepšia," uviedla Listopadová.

K najlepším slovenským plavcom v Herningu patril vytrvalec Nagy, ktorého najlepším umiestnením bola 12. priečka na 1500 m v.sp.. "Zhodnotím to ako úspešné. Podarili sa mi osobáky a slovenské rekordy, čo je prísľub do budúcnosti. Je vždy čo zlepšovať. Naučil som sa opäť niečo a teším sa na novú sezónu."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies