Klobučník a Listopadová si to do Ria namieria z Floridy

NETKY.SK • 22 Júl 2016, 11:40 • 2 min
Klobučník a Listopadová si to do Ria namieria z Floridy

BRATISLAVA - Pre slovenských plavcov Tomáša Klobučníka a Katarínu Listopadovú budú nadchádzajúce olympijské hry druhé v kariére. Kým pred štyrmi rokmi v Londýne rozhodla o ich štarte so zaplávaným B-limitom Medzinárodná plavecká federácia (FINA), do augustového Ria obaja splnili prísnejšiu hranicu.

slovakia

left justify in out

 "Momentálne trénujú na Floride, do Ria sa presunú v deň otvorenia olympijskej dediny. Príprava zatiaľ prebieha bez väčších problémov," zvestoval pre SITA Miroslav Machovič, asistent ich nemeckého trénera Dirka Langeho.

Dvadsaťšesťročný Klobučník bude v Riu štartovať iba v disciplíne 100 m prsia (kvalifikoval sa časom 1:00,57). O tri roky mladšia Listopadová sa predstaví na 100 m motýlik (58,37) aj 100 m znak (1:00,21). "Myslím si, že Katka je na tom dobre. Ak zapláva osobné rekordy, budem spokojný. Uvidíme, na aké umiestnenie to bude stačiť. U Tomáša je to zložitejšie. Po neveľmi vydarenej sezóne, počas ktorej pre zdravotné problémy vynechal aj májové majstrovstvá Európy v Londýne, sa snaží dať dokopy. Momentálne je na tom celkom dobre, ale do štartu v Riu je ešte stále dosť ďaleko. Má len jednu disciplínu a hneď v prvý deň, takže sme zvedaví, ako sa s tým popasuje - fyzicky aj psychicky," doplnil Machovič.

Listopadová aj Klobučník, zhodne reprezentanti VŠC Dukla Banská Bystrica, už navštívili dejisko hier - v apríli sa tam zúčastnili na predolympijskom testovacom mítingu Maria Lenk Trophy Open Championships, ale vtedy to tam pripomínalo stavenisko. Katarína si odtiaľ priviezla až tri medaily (0-2-1), čo vtedy aj ju vskutku prekvapilo. Teraz nemôže mať takého odvážne ambície, ale základom bude prekonať vlastné - a teda aj slovenské rekordy. Rada by sa stala prvou Slovenkou, čo zvládne stovku znak za menej než minútu. "Vždy sa nájdu veci, ktoré môžem zlepšiť. Spravím všetko, aby sa mi to podarilo a opäť som zlepšila rekord," povedala Listopadová.

Slovenské plávanie má na OH zastúpenie nepretržite od Atlanty 1996. V Riu sa okrem dvojice Listopadová, Klobučník predstaví aj Richard Nagy, a to nielen v bazéne, ale aj na otvorenej vode.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies