Kližanovi navrhovali operáciu, vo štvrtok cestuje hrať do USA

NETKY.SK • 5 August 2014, 12:49 • 2 min
Kližanovi navrhovali operáciu, vo štvrtok cestuje hrať do USA

BRATISLAVA - Slovenský tenista Martin Kližan z rozličných zdravotných dôvodov chýba v súťažnom dianí od 15. júla, budúci týždeň sa hodlá predstaviť na tvrdom povrchu v americkom Cincinnati.

slovakia

left justify in out

"Mal by som sa dostať do hlavnej súťaže. Potom tam zostaneme trénovať," povedal pre web Tennis-Arena.cz 25-ročný zverenec Martina Damma Kližan, ktorý si v nedeľu zahral 5 minút, v pondelok 20 minút a na utorok si naplánoval 35-minútovú porciu s raketou: "Dávky chcem pomaly zvyšovať, až to bude trvať hodinu, hodinu a pol bez bolesti. To je dobrá správa. Zlá je, že mi pri vyšetrení našli poškodené puzdro v ramene a vodu v zápästí. Bol som v Prahe u Pavla Kolářa v Centre pohybovej medicíny. Primár mi navrhol operáciu, ale Kolář povedal, že by sme mali viac cvičiť a operovať to až v najhoršom prípade, ak by to nezabralo. Ja určite nie som za operáciu a už vôbec nie počas sezóny." 

 

Bratislavčan pôvodne plánoval byť v tréningovom procese už celý minulý týždeň, ale poležal si s angínou. Antibiotiká vysadil v nedeľu. O druhej polovici júla povedal: "Bolo to o to horšie, že sa hrala časť sezóny s mojimi obľúbenými turnajmi. Nevadí, nevyšlo to. Bolo to frustrujúce, ale robil som kondičku. Škoda, že ma pribrzdila angína." Momentálne 58. hráč svetového rebríčka Kližan má so zápästím ťažkosti dlhodobejšieho charakteru: "Sem-tam sa to objaví, potom to zmizne. S ramenom to bola prvá vážna vec." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona