Kližanov recept na bombardéra Janowicza: Treba mať dobré reflexy

NETKY.SK • 18 September 2015, 10:39 • 2 min
Kližanov recept na bombardéra Janowicza: Treba mať dobré reflexy

GDYŇA - Slovenskí tenisti budú v daviscupovej baráži po roku opäť čeliť domácej jednotke s delovým podaním. Vlani v Chicagu proti USA nestačili na Johna Isnera, v Gdyni im bude stáť v ceste poľský bombardér Jerzy Janowicz. Hoci wimbledonský semifinalista z roku 2013 momentálne nehrá v optimálnej forme, Poliaci veria, že na rýchlom harde im pomôže k historickému postupu do svetovej skupiny.

slovakia

left justify in out

Líder slovenského tímu Martin Kližan tvrdí, že na servis Janowicza neexistuje žiaden recept. "Treba sa hlavne vyspať, nech má človek dobré reflexy, lebo keď je unavený, na kurte neurobí nič. Na jeho servis sa nedá nič natrénovať. Človek musí byť koncentrovaný, sústrediť sa sám na seba a nevypustiť ani jeden gem. Jedna chyba pri vlastnom servise môže stáť celý set a to sa potom už ťažko otáča," povedal Kližan, ktorého v piatok o 15.00 čakala úvodná dvojhra proti poľskej dvojke Michalovi Przysieznemu. Žreb rozhodol, že aktérmi druhého singla budú Janowicz a Norbert Gombos.

 

Do sobotňajšej štvorhry by mal slovenský kapitán Miloslav Mečíř postaviť Igora Zelenaya s Andrejom Martinom, ktorí v júli v Rumunsku senzačne zdolali pár Horia Tecau, Florin Mergea. "Chlapci sa v Konstanci postarali o najväčšie prekvapenie a získali najdôležitejší bod. Pre nich to bol veľký zážitok veď zdolať hráčov z elitnej svetovej deblovej desiatky sa človeku nepodarí kadžý deň. S Igorom a Andrejom počítam aj v dueli proti Poliakom, ktorí majú vo svojom strede kvalitných a skúsených hráčov Marcina Matkowského s Lukaszom Kubotom," povedal pre TASR Mečíř.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies