Kližan vyhral v Hamburgu piaty titul, trofej venoval obetiam v Nice

NETKY.SK • 17 Júl 2016, 17:54 • 2 min
Kližan vyhral v Hamburgu piaty titul, trofej venoval obetiam v Nice

HAMBURG - Slovenský tenista Martin Kližan získal svoj piaty titul na okruhu ATP. V nedeľňajšom finále antukového turnaja v Hamburgu si ako siedmy nasadený hráč poradil s trojkou podujatia Uruguajčanom Pablom Cuevasom za 59 minút suverénne v dvoch setoch 6:1 a 6:4.

slovakia

left justify in out

Zopakoval tak úspech svojho krajana a súčasného daviscupového kapitána Miloslava Mečířa, ktorý v severonemeckom prístavnom meste triumfoval v roku 1985.

Dvadsaťsedemročný Kližan získal za turnajové víťazstvo prémiu 316.000 eur a 500 bodov do svetového rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie. V najnovšom vydaní svetového rebríčka sa posunie zo 47. miesta do elitnej tridsiatky, pravdepodobne na 28. priečku. Vo finálových súbojoch má v kariére naďalej stopercentnú bilanciu. Prvú cennú trofej vo dvojhre získal v roku 2012 v ruskom Petrohrade, predvlani nenašiel premožiteľa v Mníchove, vlani v marockej Casablance a titul vybojoval aj vo februári tohto roka v Rotterdame. Triumfy v Rotterdame i Hamburgu sú pre zverenca trénera Martina Hromca najcennejšie, oba turnaje sú zaradené do prestížnejšej série ATP 500.

O tri roky starší Cuevas (24. hráč rebríčka ATP) síce vstupoval do finále v pozícii favorita, ale na dvorci to vyzeralo naopak. Slovák v tretej hre za stavu 1:1 odvrátil pri svojom podaní brejkbal súpera a odvtedy jasne dominoval. Silovým poňatím po servise i skvelými returnami dostal Cuevasa pod tlak, vyhral päť hier za sebou a po skvelom výkone získal za 25 minút úvodné dejstvo pre seba 6:1. Uruguajčan tak stratil vôbec prvý set na turnaji. Kližan ani potom nepoľavil a v piatej hre za stavu 2:2 opäť zobral súperovi podanie. Cuevas síce reagoval rebrejkom, ale rozbehnutého slovenského tenistu nezastavil. Kližan vzápätí premenil aj svoj štvrtý brejkbal v zápase, ujal sa vedenia 4:3 a náskok si už nenechal vziať. Po necelej hodine hry premenil hneď prvý mečbal a na tróne v Hamburgu vystriedal vlaňajšieho víťaza Španiela Rafaela Nadala.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies