Kližan: V Poľsku máme veľmi veľkú šancu

NETKY.SK • 3 September 2015, 13:38 • 2 min
Kližan: V Poľsku máme veľmi veľkú šancu

BRATISLAVA - Slovenský tenista Martin Kližan po stredajšej prehre s Francúzom Jérémym Chardym v 2. kole dvojhry na grandslamových US Open ešte má v New Yorku pred sebou štvorhru po boku Čecha Lukáša Rosola.

slovakia

left justify in out

Myšlienkami však už je aj pri blížiacej sa tímovej výzve.

"Máme veľmi veľkú šancu dostať sa po mnohých rokoch do svetovej skupiny Davisovho pohára. Na tento rok je to pre nás tá najväčšia vec, ktorú môžeme dokázať. Návrat medzi elitu je našou prioritou. Bolo by to dobré pre zväz aj fanúšikov. V nasledujúcej sezóne by sme totiž mohli hostiť nejaké skvelé stretnutia. Nič lepšie by sa nám nemohlo stať," povedal Kližan pre web MS tímov pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF).

Poľsko neponechalo nič na náhodu a situovalo duel play-off o svetovú skupinu DP 2016 čo najďalej od Slovenska: 18. - 20. septembra sa bude hrať na tvrdom povrchu v prímorskej Gdyni. "Škoda, že je to tak veľmi ďaleko, nejakých 800 kilometrov. Ak by sa ten súboj konal bližšie, možno by sme tam mali viac priaznivcov," podotkol 26-ročný Bratislavčan.

Kližan má tento rok v Davis Cupe bilanciu 14:0 na sety: "Je to iba štatistika. Moje výsledky v tejto súťaži síce aktuálne naozaj sú dobré, ale proti Poliakom to bude úplne nový zápas. Krátko po US Open bude zaujímavé sledovať, v akej forme sa predvedie domáci Jerzy Janowicz, ja, ďalší chalani. Každučký bod bude mať svoju váhu. Poliaci majú veľmi solídny káder, zvlášť deblistov. Bude to príťažlivá konfrontácia."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies