Kližan v Maroku čaká na súpera

NETKY.SK • 8 Apríl 2013, 14:53 • 2 min
Kližan v Maroku čaká na súpera

CASABLANCA - Slovenský tenista Martin Kližan sa v osemfinálovom druhom kole hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 Grand Prix Hassan II. v marockej Casablance (dotácia 467 800 eur, antuka vonku) stretne s Francúzom Paulom-Henrim Mathieuom alebo niektorým z úspešných kvalifikantov.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročný Bratislavčan je trojka tohto podujatia, v prvom kole má voľno. Na štvrťfinále papierovo prichádza do úvahy jeho súboj s Holanďanom Robinom Haasem.

Jednotka "pavúka" je miestny šampión 2010 Stanislas Wawrinka zo Švajčiarska, dvojka Juhoafričan Kevin Anderson. Štartuje aj víťaz ostatných dvoch ročníkov Pablo Andújar zo Španielska.

Nováčik roka 2012 na hlavnom profesionálnom okruhu Kližan zatiaľ hral na tomto turnaji dva razy: v sezóne 2010 ako kvalifikant potrápil v osemfinále hlavnej súťaže spomenutého Wawrinku (4:6, 6:0, 4:6), predvlani za stavu 2:6, 1:4 odstúpil z duelu 1. kola kvalifikácie proti Španielovi Sergiovi Gutiérrezovi-Ferrolovi.

Zverenec Karola Kučeru Kližan momentálne figuruje na 32. priečke vo svetovom rebríčku. Ťahá sériu štyroch prehier, naposledy 23. marca v Miami nestačil pri svojom vstupe do tohto "hardového" podujatia ATP World Tour Masters 1000 na Fína Jarkka Nieminena. Na svojej obľúbenej antuke nehral od augusta 2012, keď triumfoval na challengeri v San Maríne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona