Kližan už nespolupracuje s koučom Dammom, ďakuje mu za všetko

NETKY.SK • 29 Júl 2015, 12:02 • 2 min
Kližan už nespolupracuje s koučom Dammom, ďakuje mu za všetko

BRATISLAVA - Čech Martin Damm od stredy už nie je trénerom slovenského tenistu Martina Kližana. Dvadsaťšesťročný Bratislavčan oznámil ukončenie spolupráce prostredníctvom svojej verifikovanej prezentácie na Facebooku.

slovakia

left justify in out

"Cítim, že tento krok mi pomôže opäť nájsť moju nezlomnú bojovnosť, nový impulz a nové veľké výhry na ´tour´. Ďakujem trénerovi Dammovi za to, čo všetko pre mňa robil, ako sa o mňa staral a čo všetko sme spolu dokázali. Do budúcnosti mu prajem len to najlepšie a dúfam, že sa čoskoro uvidíme na ´tour´," uviedol Kližan po holde svojim priaznivcom: "V prvom rade sa chcem poďakovať všetkým pravým fanúšikom, ktorí stoja pri mne nielen pri výhrach, ale aj pri prehrách. Veľmi si vážim, že sa nájdu aj tí praví." 

 

Damm pre Pluska.sk uviedol: "Martin mi to oznámil v utorok po zápase v Hamburgu. Bolo cítiť, že je bez šťavy a bez emócií, ale dôvod nepoznám. Nemyslím, že to vyplynulo priamo zo zápasu. Bol to však obraz uplynulých týždňov, keď sa nám spolu príliš nedarilo. Od turnaja v Barcelone, ktorý bol koncom apríla, vyhral iba tri zápasy, takže asi to v ňom dozrievalo trochu dlhšie. Nedá sa nič robiť, život ide ďalej. Rozchod vyplynul z jeho iniciatívy, pretože sme boli dohodnutí do konca roka. Nebudem to však nejakým spôsobom riešiť, rozišli sme sa v dobrom. Dokonca sme si dali spolu aj vínko." 

 

Kližan momentálne figuruje na 34. priečke vo svetovom rebríčku ATP vo dvojhre, dosiaľ najvyššie bol na 24. mieste. Držiteľ troch singlových titulov z hlavnej profesionálnej úrovne (Petrohrad 2012, Mníchov 2014, Casablanca 2015) prehral 9 z ostatných 12 zápasov vo dvojhre na individuálnej úrovni. 

Kooperácia Kližana s bývalým úspešným deblovým špecialistom Dammom sa začala v septembri 2013, Slovák vtedy bol na 65. pozícii v renkingu. Kližan sa predvlani po Wimbledone rozišiel s Karolom Kučerom, ktorý ho viedol takmer tri roky. 

 

Otázka nového trénera je nateraz otvorená. "V tejto chvíli vám to ešte neviem povedať," uviedol pre web Slovenského tenisového zväzu (STZ) Kližanov otec, ktorý Martinovi pomáhal pred rokmi pri angažovaní Kučeru a radil aj pred nadviazaním spolupráce s Dammom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona