Kližan: Som napoly Rumun, bude to psina

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 12:25 • 2 min
Kližan: Som napoly Rumun, bude to psina

BRATISLAVA - Lídrom slovenského tímu v blížiacom sa dôležitom stretnutí 2. kola I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára proti Rumunom v Konstanci (17.- 19. 7.) by mal byť Martin Kližan.

slovakia

left justify in out

Najmä na ňom bude záležať, či si Slovensko v čiernomorskom letovisku vybojuje šancu zahrať si v septembri play-off o účasť vo svetovej skupine tejto najprestížnejšej tímovej súťaže v tenise. Ráta sa s tým, že slovenská jednotka a svetová tridsaťosmička Kližan zvíťazí v oboch svojich dvojhrách a potom bude už jednoduchšie pridať rozhodujúci tretí bod druhému singlistovi alebo v ideálnom prípade už aj páru v sobotňajšej štvorhre.

 

"Na tlak som už zvyknutý, ideme tam vyhrať. Antuka je môj obľúbený povrch, myslím si, že všetky karty hrajú pre nás," povedal Martin Kližan ešte pred nedeľňajším odchodom do Rumunska. Na otázku, či pozná predpokladaných rumunských súperov vo dvojhre Mariusa Copila a Adriana Ungura, odpovedal: "Áno, s oboma som už hral. Pamätám si jedno víťazstvo nad Ungurom (finále challengeru v Marrákeši 2012: 3:6, 6:3, 6:0 - pozn. SITA), ale aj prehru s Copilom (štvrťfinále challengeru v Ženeve 2013: 3:6, 1:6). Rumuni majú najmä nepríjemnú štvorhru, aj preto musíme zabrať vo dvojhrách. Na antuke je všetko otvorené."

 

Kližan priznal, že nešťastná prehra v 1. kole na Wimbledone so skúseným Španielom Fernandom Verdascom vo štvorhodinovej dráme 6:4, 2:6, 3:6, 7:6 (5), 11:13 ho nerozhodila. Herný prechod z trávy na antuku je pre neho jednoduchší, než by to malo byť naopak, teda z najpomalšieho povrchu na najrýchlejší. "Z trávy na antuku to zvykne byť pol týždňa až týždeň, kým sa človek do toho dostane, z antuky na trávu to trvá dlhšie, u mňa také dva týždne minimálne. Je dobré, že sme spolu viacerí potrénovali už doma pred odchodom do Rumunska," poznamenal Kližan.

 

Víťaz troch turnajov na okruhu ATP World Tour (Petrohrad 2012, Mníchov 2014, Casablanca 2015) s úsmevom doplnil, že sa teší aj na búrlivú atmosféru v Tenis Clube IDU, ktorý bude dejiskom zápasu. Má na to aj dôvod navyše. "Domáci budú kričať, ale asi aj na mňa. Som totiž napoly Rumun, môj pradedo bol odtiaľ. Určite to bude psina, teším sa na to," dodal v dobrej nálade Kližan.

 

Súboj Rumunsko - Slovensko vyžrebujú vo štvrtok v hoteli Vega, kde Slováci bývajú. Slovenský kapitán mal pred žrebom k dispozícii až kvinteto hráčov: Martin Kližan, Norbert Gombos, Andrej Martin, Igor Zelenay a debutant Jozef Kovalík. Rumunský šéf realizačného tímu Andrei Pavel sa môže spoliehať na Adriana Ungura, Mariusa Copila a skvelých deblistov Horiu Tecaua a Florina Mergeu.

 

"Všetci piati hráči sú v pohode a pripravení zasiahnuť, žiadne komplikácie zatiaľ nenastali. O štvorici pre zápas rozhodneme až tesne pred zajtrajším žrebom. Trochu sme sa obávali miestnej antuky, ale tá je kvalitná, centrálny dvorec bude určite dobre pripravený. Je to pomerne často využívaný klub, chodí sem dosť ľudí," referoval z Konstance kapitán slovenského tímu Miloslav Mečíř. K rumunským hráčom dlhoročný slovenský kapitán krátko poznamenal: "Sledoval som ich, už sú v plnej zostave, hoci Tecau prišiel ako deblový víťaz Wimbledonu trochu neskôr. Majú k dispozícii aj dvoch mladších hráčov na sparing, nič nenechávajú na náhodu." 

 

Rumunská tenisová federácia (FRT) oznámila, že vstupenka na jeden deň stojí 50 leiov (v prepočte cca 11 eur) a permanentka na kompletné dianie 120 leiov (približne 27 eur). Hrať sa bude v klube IDU loptami Dunlop Fort Clay Court. Piatkový program (dve dvojhry) sa začne o 12.00 h SELČ, sobotňajší (štvorhra) o 14.00 h SELČ a nedeľňajší (dve dvojhry) o 12.00 h SELČ. Hlavným rozhodcom bude Španiel Poncho Ayala, empajrovým jeho krajan Nacho Forcadell.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies