Kližan prvýkrát v semifinále: "Bolo to ťažké, som veľmi šťastný."

NETKY.SK • 27 Júl 2012, 07:10 • 2 min
Kližan prvýkrát v semifinále: "Bolo to ťažké, som veľmi šťastný."

Kližan prvýkrát v semifinále: "Bolo to ťažké, som veľmi šťastný."

slovakia

left justify in out

img

Slovenský tenista Martin Kližan sa prvýkrát v kariére prebojoval na hlavnom okruhu medzi elitnú štvorku, keď postúpil do semifinále antukového turnaja ATP v rakúskom Kitzbüheli (dotácia 410.175 eur). Vo štvrtok ako piaty nasadený zdolal talianskeho hráča Simone Bolelliho v troch setoch 1:6, 7:5 a 6:1.
      Dvadsaťtriročný Slovák sa v semifinále stretne s tretím nasadeným Holanďanom Robinom Haasem, ktorý si poradil s Wayneom Odesnikom z USA. Kližan má už teraz istú prémiu 18.460 eur a 90 bodov do svetového rebríčka ATP Entry.
      "Bol to veľmi ťažký zápas, od začiatku až do konca. Bolelli má veľmi dobrú formu, čo dokázal aj v stredajšom zápase. Od začiatku hral neskutočne, všetko mu vychádzalo a ja som len dúfal, že to raz príde. V druhom sete som prehrával 3:4 s brejkom a mal som na mále. No snažil som sa bojovať až do konca a v duchu som si hovoril, že raz sa to musí zlomiť. Nakoniec sa to zlomilo a v treťom sete som bol lepší a už som to doklepol," povedal pre TASR.
      Podľa Kližana rozhodla v kľúčových momentoch väčšia vôľa po víťazstve. "Hlavne tá vytrvalosť a srdce. V kútiku duše mi niečo veľmi hovorilo, že vyhrám. Stále som veril, že sa to môže otočiť. Vyšlo to a som veľmi rád," pokračoval.
      V semifinále sa stretne s kamarátom Hassem. "Nikdy som proti nemu nehral, no je to môj kamarát. Hráme spolu v rovnakom tíme nemeckú bundesligu. Je to dobrý hráč, tretí nasadený, minulý rok tento turnaj vyhral. Budem sa snažiť hrať dobrý tenis, uvidíme, no na zápas sa teším," dodal Kližan.
      Slovenský reprezentant sa vďaka postupu do semifinále stane prvýkrát v kariére národnou jednotkou, keď predbehne Lukáša Lacka.
      Pre Kližana je podujatie v Kitzbüheli posledným súťažným vystúpením pred olympijským turnajom v Londýne. Na wimbledonskej tráve to však bude mať nesmierne ťažké, v prvom kole sa stretne s bývalou svetovou jednotkou Američanom Andym Roddickom - wimbledonským finalistom z roku 2009.
      
      dvojhra - štvrťfinále:
      Martin KLIŽAN (5-SR) - Simone Bolelli (Tal.) 1:6, 7:5, 6:1, Filippo Volandri (Tal.) - Rogerio Dutra Silva (Br.) 6:4, 6:4, Philipp Kohlschreiber (1-Nem.) - Lukáš Rosol (ČR) 6:4, 2:6, 6:4, Robin Haase (3-Hol.) - Wayne Odesnik (USA) 6:2, 6:4

      dvojhra - osemfinále:
      Robin Haase (3-Hol.) - Philipp Oswald (Rak.) 6:4, 3:6, 6:2, Wayne Odesnik (USA) - Jurgen Zopp (Est.) 5:7, 7:5, 6:3, Philipp Kohlschreiber (1-Nem.) - Attila Balázs (Maď.) 6:4, 6:1, Filippo Volandri (Tal.) - Albert Ramos (4-Šp.) 6:4, 6:4, Rogerio Dutra Silva (Br.) - Ernests Gulbis (7-Lot.) 6:4, 6:4

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies