Kližan o Wimbledone: Keď to pôjde, tak super, keď nie, svet sa nezrúti

NETKY.SK • 24 Jún 2016, 08:43 • 2 min
Kližan o Wimbledone: Keď to pôjde, tak super, keď nie, svet sa nezrúti

LONDÝN - Slovenský tenista číslo jeden Martin Kližan v piatok odletí do Londýna, pred grandslamovým Wimbledonom aj vzhľadom na zdravotné problémy z predchádzajúcich troch mesiacov nemá veľké očakávania.

slovakia

left justify in out

"Cestujem z povinnosti. Idem to odohrať najlepšie, ako budem môcť. Ak by som však nemusel hrať, tak by som tam nešiel a zostal by som na antuke. Zmena povrchu nie je pre tú moju nohu príliš dobrá," povedal Kližan, video priniesol facebook Šport24.sk.


"Samozrejme, Wimbledon je jedným zo štyroch najväčších turnajov, ale ja ho vnímam normálne. Nemám až tak veľa natrénované. Treba však hrať s tým, čo človek má k dispozícii, a snažiť sa z toho čo najviac vyťažiť. Keď mi to pôjde, bude to super. Keď nie, svet sa nezrúti. Aj by som chcel trénovať viac, ale tá noha mi to jednoducho ešte neumožňuje. Nemôžem nič preskočiť. Mohlo by ma to mrzieť. Ak by sa zranenie vrátilo, bolo by to horšie ako dosiaľ. Musím sa do toho dostávať postupne," podotkol 26-ročný Petržalčan, aktuálne 47. v renkingu.


Kližan od polovice marca laboroval s plantárnou fascitídou na pravej nohe. V grandslamovom Paríži nedohral 1. kolo, minulý týždeň bol v semifinále na challengeri v Poprade-Tatrách. "Noha ešte nie je na 100 % v poriadku. Je to však oveľa lepšie ako pred mesiacom na Roland Garros, z čoho mám radosť. Liečba má pozitívny efekt a dúfam, že to takto bude pokračovať," skonštatoval zverenec Martina Hromeca.


Bývalý 24. hráč hodnotenia Kližan sa teší na záver antukovej časti sezóny pred "hardovými" podujatiami v zámorí: "Budem hrať v Umagu a Hamburgu, kde je to 'päťstovka', obrovské body a peniaze. Ak by sa mi tam podarilo čosi podobné ako vo februári v Rotterdame, bol by som najšťastnejší na svete. Musím však veľa, veľa trénovať, aby som toho bol schopný. Chce to čas."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies