Kližan nemá rád Brisbane, ale 45 bodov ho teší

NETKY.SK • 9 Január 2015, 11:07 • 2 min
Kližan nemá rád Brisbane, ale 45 bodov ho teší

BRISBANE - Po víťazstvách nad Rakúšanom Jürgenom Melzerom a Ukrajincom Alexandrom Dolgopolovom zastavil slovenského tenistu Martina Kližana na turnaji v Brisbane až favorizovaný Bulhar Grigor Dimitrov vo štvrťfinále.

slovakia

left justify in out

Kližan prehral za 73 minút 3:6, 4:6 a po zápase nešetril sebakritikou. "Dimitrov mal lepší servis aj return. Je to jeho obľúbený rýchly tvrdý povrch a on to využil. Ja som ho síce brejkol v každom sete raz, ale nestačilo to. Nemal som nárok,“ zhodnotil Kližan.

 

Zverenec Martina Damma dokráčal na prvom turnaji nového roka najďalej spomedzi všetkých Slovákov a Sloveniek na hlavnom tenisovom okruhu. Štvrťfinále si váži o to viac, že turnaj v Brisbane mu nesedí. Pred dvoma rokmi tam dostal v 1. kole výprask od Uzbeka Denisa Istomina 1:6, 2:6. Teraz však zdolal bývalého hráča Top Ten Melzera a tiež svetovú dvadsaťtrojku Dolgopolova, ktorému odvrátil 6 mečbalov. 

 

"Nemám to v Brisbane veľmi rád, ale teraz môžem povedať, že som rozohraný. Je pravda, že tie dva zápasy som vyhral aj so šťastím, ale to k tomu patrí. Štyridsaťpäť bodov na začiatku roka je doma a ja len dúfam že podobne úspešné to bude z moje strany aj na najbližšom turnaji v Sydney,“ zaželal si Kližan. 

 

Solídny vstup do nového tenisového roka pripísal aj tvrdému tréningu v medzisezónnom období na Floride. "Ukázalo sa, že to bolo dobré riešenie. Medzi Floridou a Austráliou nie je veľký teplotný rozdiel a to mi zatiaľ vyhovuje," dodal Kližan. 

 

V rebríčku ATP patrí 25-ročného Bratislavčanovi 34. priečka, ale aj vďaka bodovému zisku v Brisbane sa priblížil k svojmu cieľu - dostať sa medzi 32 nasadených na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (19.1. - 1. 2.).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona