Kližan má natrhnutú šľachu v ľavom členku

NETKY.SK • 7 November 2013, 12:40 • 2 min
Kližan má natrhnutú šľachu v ľavom členku

BRATISLAVA - Slovenský tenista Martin Kližan pre zranenie skrečoval zápas 1. kola dvojhry na bratislavskom challengeri Slovak Open. Štvrtkové vyšetrenie magnetickou rezonanciou ukázalo, že zverenec českého trénera Martina Damma má natrhnutú šľachu v ľavom členku.

slovakia

left justify in out

Kližan si privodil zranenie v šiestej hre za stavu 3:2 a 15:15, keď sa pri pokuse dobehnúť loptičku pošmykol. Následne zostal niekoľko minút ležať na kurte, pričom si chytal boľavý členok. Po ošetrení sa síce vrátil na dvorec, no na začiatku deviateho gemu zápas skrečoval.

"Vyvrtol som si ľavý členok a pri tom som si trošku natrhol šľachu, ale nie je to až také vážne. Už pred tromi rokmi som mal v rovnakom členku natrhnuté dve šľachy, takže sú trošku oslabené. Nie je to ani veľmi opuchnuté," uviedol pre TASR.

Kližan tak s najväčšou pravdepodobnosťou skončil prebiehajúcu sezónu. Pôvodne mal v pláne ešte challenger v Helsinkách, ktorý je na programe 11.-17. novembra. "Helsinki asi na 99-percent nepôjdem. S tenisom začnem asi až tak o týždeň, dva. Ale zranenie určite nenaruší prípravu na nasledujúcu sezónu," povedal druhý najlepší slovenský singlista, ktorý v decembri plánuje absolvovať sústredenie na Floride, odkiaľ sa presunie do Austrálie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies