Kližan dúfa, že mu Damm dokáže pomôcť

NETKY.SK • 12 September 2013, 16:32 • 2 min
Kližan dúfa, že mu Damm dokáže pomôcť

BRATISLAVA - Slovenský tenista Martin Kližan sa už teší na spoluprácu so svojím novým herným koučom, Čechom Martinom Dammom.

slovakia

left justify in out

"Zrodilo sa to tak, že som s ním už pred US Open začal komunikovať o tejto možnosti. Uvidíme, či to klapne. Dúfam, že áno a Martin Damm mi dokáže pomôcť dostať sa tam, kam chcem," povedal Kližan vo štvrtok v NTC v Bratislave pri príležitosti žrebu programu zápasu SR - Švédsko v 1. kole play-off o zotrvanie v I. skupine euroafrickej zóny Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov.

Úradujúci Nováčik roka na hlavnom profesionálnom okruhu Kližan bol v marci na 26. priečke vo svetovom rebríčku, po neobhájení osemfinálového 4. kola v grandslamovom New Yorku (prehral už v 1. kole) sa nachádza na 65. mieste. Navyše, k 23. septembru mu ubudne 250 bodov za vlaňajší triumf na turnaji ATP World Tour 250 v Petrohrade (z terajších 765 bodov), čo sa pri Neve počnúc 16. septembrom pokúsi čo najvýdatnejšie vykompenzovať.

"Chcem uhrať čo najviac bodov - koľko pôjde. Cieľ na zvyšok sezóny je udržať sa v stovke renkingu a v hlavnej súťaži Australian Open. Možno už som to aj splnil. Neviem, nepozeral som sa na tú bodovú situáciu nejako podrobnejšie. Treba tvrdo pracovať, ísť od zápasu k zápasu a ono to príde. Otázka je, že kedy," skonštatoval Martin Kližan.

Od leta už iba bývalý zverenec Karola Kučeru sa po šiestich rokoch kooperácie rozišiel s kondičným trénerom Jurajom Dulíkom, ktorého vystriedal Ivan Trebatický. Kližan deklaroval, že je pripravený odovzdať v príprave maximum: "Martin Damm vyžaduje úplnú disciplínu. Chce, aby všetko bolo stopercentné. Myslím si, že takáto húževnatosť mi môže najviac pomôcť. On to v sebe má a nielen v tomto smere mi toho veľa môže dať."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies