Kližan by si veľmi rád zopakoval US Open 2012

NETKY.SK • 25 August 2016, 12:38 • 2 min
Kližan by si veľmi rád zopakoval US Open 2012

BRATISLAVA - Slovenský tenista číslo jeden Martin Kližan už odcestoval na newyorské grandslamové US Open. Práve na tomto podujatí si pred štyrmi rokmi utvoril stále platný osobný rekord na veľkej štvorke v podobe prieniku do osemfinálového 4. kola.

slovakia

left justify in out

"Sú to príjemné spomienky, bolo to super. Veľmi rád by som si to zopakoval, úderovo a herne na to určite mám, to každý vie. Je len otázka času, kedy sa mi opäť podarí nejaký veľký výsledok," povedal pre Sport24.sk Kližan, ktorý dosiaľ naposledy bol v súťažnej akcii 29. júla na antukovom challengeri v Prahe, odvtedy trénoval: "Prvýkrát som bol tri a pol týždňa doma a pripravoval som na jeden turnaj takto dlho, azda som urobil dobré rozhodnutie."

Dvadsaťsedemročný ľavoruký Bratislavčan tento rok získal tituly na "päťstovkovej" úrovni v Rotterdame a Hamburgu, ale aj dlhodobo pauzoval pre plantárnu fascitídu na pravej nohe: "Mám tam jazvy, ktoré ešte nie sú vyhojené. Samozrejme, bolo to ťažké zranenia, a robím všetko preto, aby sa to zrástlo. Definitívne neviem, či to bude niekedy úplne na 100 %. Momentálne to nie je ideálne, ale dúfam, že to bude držať." Zverenec Martina Hromeca na margo roka 2016 podotkol: "Štyri mesiace som bol pre zranenie mimo, vyhral som dva turnaje ATP World Tour 500. Za dva-tri mesiace uhrať 1200 bodov? To je sen, super sezóna."

Momentálne 30. muž renkingu Kližan k žrebu, ktorý Slovákom prisúdil na play-off o svetovú skupinu Davisovho pohára 2017 reprezentačných družstiev mužov Austráliu (16. - 18. septembra 2016 na tráve v Sydney), so smiechom uviedol: "Som si povedal, že super: Austrália. Ideme na trávu a veľmi sa teším..." Vážnejšie dodal: "Urobím všetko pre to, aby som tam išiel. Hrať finále play-off je veľká motivácia. Neviem však stopercentne povedať, či tam pôjdem. Zmena povrchu môže spôsobiť rôzne veci. Bojím sa, ako to bude na US Open vyzerať. Na ´harde´ som dlho nehral a päťsetové zápasy sú brutalita. Ešte k tomu v takých teplotách, ako bývajú v New Yorku. Určite chcem ísť reprezentovať Slovensko, len nehodlám riskovať obnovenie zranenia. Od mojej premiéry v Davis Cupe som bol k dispozícii takmer v každom zápase. Za deväť rokov som vynechal len dva, to je koľko percent? Tento rok som nehral v Maďarsku, lebo bolo jasné, že tam aj tak uspejeme. Bol som dlho mimo a potreboval som hrať turnaje. Ešte som nehral na Ukrajine vo februári 2013, pretože som mal úplne odpálené zápästie."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies