Kližan: Aj v 2. kole proti Sousovi treba ísť do toho

NETKY.SK • 19 Január 2015, 12:29 • 2 min
Kližan: Aj v 2. kole proti Sousovi treba ísť do toho

MELBOURNE - Slovenský tenista Martin Kližan v pondelok v 1. kole dvojhry na melbournských grandslamových Australian Open obstál ako favorit proti Japoncovi Tacumovi Itovi bez straty čo i len setu (7:6 /6/, 6:2, 6:4 za 129 minút), najmä v otváracom dejstve sa mu však ťažko lámal súperov odpor.

slovakia

left justify in out

"Ten prvý set bol veľmi dôležitý. Vždy platí, že kto ho získa, nadobudne mentálnu výhodu. Ito od začiatku veľmi dobre servoval, bolo ťažké robiť body na príjme. Tým, že je tu ten povrch natoľko rýchly, často sme sa vôbec nedostávali do výmeny. Keď som vyhral prvý set, opadla zo mňa nervozita a potom to už z mojej strany bolo lepšie. Začal som si oveľa viac veriť na returne, ale aj pri vlastnom podaní a všetkých ďalších úderoch. Bol som úplne superkoncentrovaný a som spokojný, že sa mi podarilo uspieť, hoci som nehral podľa predstáv," rekapituloval Kližan pre Rádio Slovensko. 

 

Dvadsaťpäťročný Bratislavčan je nasadený ako tridsiaty druhý a z toho mu na začiatok podujatia vyplynula výhoda v podobe minimálne dvoch renkingovo nižšie postavených súperov. Druhým bude Portugalčan Joao Sousa, nad ktorým zverenec Martina Damma vedie v bilancii 2:1. 

 

"Joao je môj dobrý kamarát. Kedysi sme zhodne jazdili na všetky tie challengerové turnaje v Taliansku a Maroku, trénovali sme spolu, dôkladne sa navzájom poznáme. Nie je to typický antukár, hoci si zvykne obiehať forhendy a hrá kvázi antukársky. Získal však titul na ´harde´ v Kuala Lumpure, dokáže do toho od servisu strieľať. Vynasnažím sa pripraviť naňho. Treba ísť do toho a azda sa to podarí ako dnes. Teším sa na ten zápas," vyhlásil Kližan v ústrety strede. Víťaz bude v piatok v 3. kole hrať s úspešným zo súboja Andy Murray (V. Brit.-6) - Marinko Matosevic (Aus.). 

 

Momentálne 34. hráč svetového rebríčka Kližan v medzisezónnom období ambiciózne ohlásil útok na Top 10: "Musím ustáliť moju výkonnosť, mať trošku štandardnejšie výsledky. Nie vyhrať a potom prehrať v 1. kole. Sem-tam sa to môže stať, ale ak chcem byť v Top 10, potrebujem na to ustálené výkony."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona