Klitšuri

NETKY.SK • 10 Marec 2016, 09:00 • 2 min
Klitšuri

BRATISLAVA – Indická kuchyňa je široký pojem, prevládajú však vegetariánke pokrmy. Tu je jeden z nich.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

300 g ryže basmati,  1 malý karfiol, 200 g červenej šošovice, 100 g mrazeného hrášku, 1-2 zemiaky, 2 cibule, 2 paradajky, 1 chilli papričku, ¼ masla, 2-3 bobkové listy, 2 PL indického karí, 1 ČL rímskej rasce, 1 ČL korenia garam masaly, soľ,

 

Príprava:

Maslo rozpustíme, pridáme nakrájanú cibuľu, paradajky, chilli a ostatné uvedené koreniny. Chvíľu opekáme, potom pridáme ryžu, hrášok šošovicu, očistené, na kocky pokrájané zemiaky, karfiol rozobratý na ružičky a soľ. Zalejeme vodou (tesne nad povrch surovín) a na miernom ohni varíme  asi 20 minút. Hotové jedlo môžeme pokvapkať rozpusteným maslom.

 

img

 

Čas prípravy: 60 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies