BRATISLAVA – Indická kuchyňa je široký pojem, prevládajú však vegetariánke pokrmy. Tu je jeden z nich.
Suroviny pre 4 osoby:
300 g ryže basmati, 1 malý karfiol, 200 g červenej šošovice, 100 g mrazeného hrášku, 1-2 zemiaky, 2 cibule, 2 paradajky, 1 chilli papričku, ¼ masla, 2-3 bobkové listy, 2 PL indického karí, 1 ČL rímskej rasce, 1 ČL korenia garam masaly, soľ,
Príprava:
Maslo rozpustíme, pridáme nakrájanú cibuľu, paradajky, chilli a ostatné uvedené koreniny. Chvíľu opekáme, potom pridáme ryžu, hrášok šošovicu, očistené, na kocky pokrájané zemiaky, karfiol rozobratý na ružičky a soľ. Zalejeme vodou (tesne nad povrch surovín) a na miernom ohni varíme asi 20 minút. Hotové jedlo môžeme pokvapkať rozpusteným maslom.

Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR
Foto: internet
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk