Klip Petra Aristonea vyhral hitparádu MTV U: V takej silnej konkurencii som víťazstvo nečakal

NETKY.SK • 22 Február 2016, 10:13 • 2 min
Klip Petra Aristonea vyhral hitparádu MTV U: V takej silnej konkurencii som víťazstvo nečakal

BRATISLAVA - Videoklip ku skladbe Gold slovenského speváka Petra Aristonea zvíťazil v aktuálnom vydaní hitparády Freshmen hudobnej televízie MTV U, a oddnes ho tak zaradili do svojho vysielania.

slovakia

left justify in out

O víťazovi rozhodli v internetovom hlasovaní diváci a diváčky MTV U, ktorú zastrešuje americká hudobná televízia MTV. Aristone okrem toho postúpil aj do celoročného finále súťaže Freshmen, pričom ak by uspel aj v nej, tak by mohol získať podporu televízie VH1 a objavil by sa medzi nominovanými na MTV Woodies Awards.

 

"Mám z víťazstva obrovskú radosť. Už samotná nominácia ma veľmi potešila, popravde som v takej silnej konkurencii víťazstvo nečakal. Ak by takéto úspechy zviditeľnili českú a slovenskú hudobnú scénu vo svete, tak by som bol najšťastnejší," uviedol Aristone, ktorého konkurentmi boli Lifelike & Kris Menace (Discopolis 2.0), Mistaa Dean (Blue Monday feat. Lenachka), Sun-One (87honda & An Oldsmobile feat. Mic Young) a Tourist (To Have You Back).


Peter Aristone, vlastným menom Peter Čerevka, počas štúdia na konzervatóriu v Prahe založil niekoľko kapiel. Okrem toho sa rozhodol aj pre sólovú kariéru. Na demo nahrávky, ktoré poskytol agentúre v Londýne, sa mu ozval producent Greg Haver, známy spoluprácou s Manic Street Preachers.

 

Výsledkom bol debutový album 19 Days In Tetbury (2014), na ktorom hosťovali James Dean Bradfield z Manic Street Preachers, švédska speváčka Emma Ejwertz či Melanie C. S bývalou členkou Spice Girls nahral Aristone skladbu Cool As You. Na jar mu vyjde EP nahrávka Gold, na ktorej sa podieľal aj producent Sachy Skarbeka, ktorý spolupracoval napríklad s Adele, Lanou Del Rey alebo Miley Cyrus.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona