Klinsmann trénerom USA do šampionátu v Rusku

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 10:26 • 2 min
Klinsmann trénerom USA do šampionátu v Rusku

SALVADOR - Napriek osemfinálovému vyradeniu na majstrovstvá sveta 2014 v Brazílii kouč futbalistov USA Jürgen Klinsmann očakáva, že zostane vo funkcii aj nasledujúce štyri roky až do ďalšieho šampionátu v Rusku. Informuje o tom web goal.com.

slovakia

left justify in out

Američania v utorkovom súboji o štvrťfinále podľahli Belgičanom 1:2 po predĺžení. Klinsmann na pozápasovej tlačovej konferencii na otázku, či bude šéfom realizačného tímu USA aj v roku 2018, odpovedal: "Myslím si, že áno." Podľa jeho slov má súčasný tím sľubnú perspektívu do budúcnosti. "Musíme ísť ďalej. V kádri sú mladí hráči, ktorí majú na to, aby sa presadili, ale ešte sa tak nestalo. Je čo budovať, čaká nás ešte veľa roboty," poznamenal Klinsmann.

 

Po bezgólovej remíze v riadnom hracom čase Američania dvakrát inkasovali v prvej časti predĺženia, kontaktným gólom na začiatku druhej pätnásťminútovky si vykresali nádej aspoň na jedenástkový rozstrel, ale Belgičania už nepustili víťazstvo z rúk. "Je to malér, že sme skončili na turnaji, keď sme počas 120 minút odovzdali všetko. Bola to skutočná dráma, triler, v ktorého závere sme mali možnosti vyrovnať. Sme veľmi hrdí na každého hráča. Ľudia v krajine môžu byť na nich pyšní dnes i za výkony na celom svetovom šampionáte," uviedol Klinsmann, ktorý vyzdvihol výkon brankára Tima Howarda. Veterán medzi žrďami držal Američanov nad vodou aj vďaka 15 zákrokom, čo je najviac na MS od roku 1966. "Tim bol fenomenálny. Dlho nás držal v hre, v jeho podaní to bol úžasný zápas," dodal nemecký kormidelník v amerických službách. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona