Klinsmann pred Belgickom: Už je všetko možné

NETKY.SK • 30 Jún 2014, 10:30 • 2 min
Klinsmann pred Belgickom: Už je všetko možné

SALVADOR - Eden Hazard v základnej skupine XX. majstrovstiev sveta v Brazílii nenaplnil povesť jedného z najlepších futbalistov sveta, a tak tréner Belgicka Marc Wilmots právom očakáva jeho prebudenie v utorňajšom osemfinále v Salvadore proti USA (22.00 SELČ).

slovakia

left justify in out

"Chce a môže byť ešte väčším prínosom. Každý to vie. Netlačím naňho, počkám si, čo ukáže. Bol by som rád, ak by bol na ihrisku pravým lídrom, hoci má iba 23 rokov. Dokáže nájsť medzierku v súperovej obrane a skórovať. Diskutovali sme s ním o tom, chce byť rozhodujúcim hráčom, ale jedna vec je hovoriť o tom a druhá zrealizovať to na trávniku," vyhlásil na tlačovej konferencii podľa Sports Mole belgický kouč. "Červení diabli" síce prešli základnou H-skupinou s plným počtom bodov, ale Rusom, Kórejčanom a Alžírčanom nastrieľali iba štyri góly a zaostali za očakávaniami.

 

Nemecký tréner Američanov Jürgen Klinsmann "nakazil" hráčov po postupe z náročnej skupiny poriadnou dávkou optimizmu. "Pozitívne mysliaci človek. Hovorí nám aj našim rodinám, aby si prebukovali letenky z Brazílie na 14., 15. júla, lebo budeme na turnaji až do jeho úplného konca. To vypovedá o jeho pozitivizme, dôvere v tím a, samozrejme, nás tým všetkých nainfikoval," prezradil podľa Huffington Post obranca Omar Gonzalez. Američania pred štyrmi rokmi v JAR stroskotali v osemfinále na Ghančanoch, ale tentoraz sa hotujú zvládnuť belgickú prekážku v šestnástke najlepších. "Nemáme vôbec nijaký strach. Verím, že sme v tíme vybudovali také základy, vďaka ktorým sme schopní Belgičanov zdolať," vyjadril sa Klinsmann, ktorý hráčov pochválil za postup zo skupiny na úkor Portugalska a Ghany, no zároveň upozornil, aby tieto vystúpenia rýchlo hodili za hlavu. "Neuspokojte sa s týmto úspechom. Dlho a tvrdo ste na ňom pracovali. Je možné ísť ešte ďalej? Jednoznačne. Postúpili sme z ťažkej skupiny, teraz je už všetko uskutočniteľné," prezradil 49-ročný motivátor obsah príhovoru. 

 

Víťaz osemfinálového merania síl Belgicko - USA, ktoré ako hlavný rozhodca povedie Alžírčan Džamel Hajmoudi, narazí vo štvrťfinále na lepšieho z dvojice Argentína - Švajčiarsko. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona