Klinsmann nepripúšťa remízovú dohodu s Nemcami

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 11:35 • 2 min
Klinsmann nepripúšťa remízovú dohodu s Nemcami

MANAUS - Dve víkendové remízy 2:2 výrazne zamiešali karty v G-skupine svetového šampionátu vo futbale, kde majú šancu na postup do osemfinále ešte všetky štyri tímy.

slovakia

left justify in out

Na prvý pohľad je možno všetko otvorené, ale pri hlbšom zamyslení sa javia postupové šance oveľa jasnejšie. Vo štvrtok stačí Nemcom s Američanmi vo vzájomnom zápase remizovať a oba tímy si zahrajú vo vyraďovacej časti bez ohľadu na výsledok súbežne hraného súboja Portugalsko - Ghana. Čo si o tom myslí nemecký tréner Američanov Jürgen Klinsmann, ktorý v roku 2006 priviedol práve Nemcov k bronzovým medailám na "domácich" MS a ako člen nemeckej reprezentácie má zlato z MS 1990?

 

"Nemyslím si, že sa budeme koncentrovať na remízový výsledok. Ak sa zrodí remíza, tak len vtedy, keď padnú góly v posledných sekundách zápasu. Myslím si, že oba tímy pôjdu do vzájomného súboja s tým, že ho budú chcieť vyhrať a tým aj celú skupinu," povedal Klinsmann. Prezident Futbalovej federácie USA Sunil Gulati vraví, že hrať na remízu je podľa neho nepredstaviteľné. "Tento americký tím sa neuspokojí s remízou, lebo má trénera, ktorý na to nie je nastavený. A myslím si, že to isté platí aj o našich súperoch z Nemecka," povedal Gulati. 

 

Štatistici v tejto súvislosti pohotovo vytiahli svetoznámy prípad z MS 1982 v Španielsku, kde sa v poslednom zápase jednej zo skupín v Gijóne zrodilo želané víťazstvo Nemecka nad Rakúskom 1:0. Práve tento výsledok zaručoval obom tímom postup do ďalšej fázy šampionátu na úkor Alžírska, ktoré malo rovnaký počet bodov. Tento zápas vošiel do dejín futbalu pod hanlivými prívlastkami "Pakt o neútočení z Gijónu či Hanba z Gijónu." 

 

"Bavíme sa o zápase, ktorý sa hral pred vyše 30 rokmi a navyše je súčasťou nemeckej histórie a nie americkej. Za Američanov môžem povedať len toľko, že v každom stretnutí vydajú zo seba všetko a budú bojovať o víťazstvo až do konca. Bojovného ducha majú v sebe," reagoval Klinsmann. 

 

Čo sa týka podsúvania možnej spoločnej dohody so súčasným trénerom Nemecka Joachimom Löwom, ktorý bol na MS v roku 2006 jeho asistentom, Klinsmann poznamenal: "Určite nebudeme mať pred zápasom čas na zdvorilostné telefonáty. Teraz musí ísť kamarátstvo bokom, bude to len o tvrdom biznise," uzavrel Klinsmann predzápasovú tému USA - Nemecko. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies