Klinsmann na Müllerovu adresu: Každý kouč by chcel hráča ako on

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 14:49 • 2 min
Klinsmann na Müllerovu adresu: Každý kouč by chcel hráča ako on

RECIFE - Nemeckí futbalisti spečatili svoj postup do vyraďovacích bojov na MS v Brazílii štvrtkovým víťazstvom na USA 1:0.

slovakia

left justify in out

O jediný presný zásah stretnutia sa v úvode druhého polčasu postaral Thomas Müller. Ofenzívny univerzál zaznamenal už svoj deviaty gól v rovnakom počte zápasov na svetových šampionátoch. Na brazílskom turnaji skóroval po štvrtý raz a spolu s Brazílčanom Neymarom a Argentínčanom Lionelom Messim tróni na čele poradia najlepších kanonierov.

 

Müller sa vo štvrtok presadil svojim typickým spôsobom - pohotovou dorážkou, keď poslal loptu do siete po výbornom zákroku amerického brankára Tima Howarda. "Videl som, ako sa lopta ku mne odrazila. Sústredil som sa iba na ňu a vzdialenejšiu žrď. Našťastie som ju trafil presne tak, ako som chcel," usmieval sa po stretnutí šťastný strelec.

 

Za jeho výkon ho pochválil aj tréner USA Jürgen Klinsmann. "Každý kouč na svete by chcel mať v tíme hráča ako Thomas Müller. O tom niet pochýb," citovala agentúra AP amerického trénera. Jeho náprotivok na nemeckej lavičke Joachim Löw povedal, že hra Müllera sa dá len veľmi ťažko predpovedať. "V súčasnosti takmer každý súper má problém odhadnúť, aký bude jeho ďalší pohyb. Thomas je veľmi inteligentný futbalista, zakaždým je v správnom čase na správnom mieste. Už niekoľko týždňov hrá v skvelej forme," hodnotil kvality svojho zverenca Löw.

 

Stopér Mats Hummels prezradil, že Müller má aj ľudské prednosti. "Vie, ako správne motivovať spoluhráčov. Mimo trávnika je s ním veľká zábava," povedal Hummels.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies