Kliment: Zastrašovanie nesmie dostať zelenú

NETKY.SK • 16 November 2015, 15:48 • 2 min
Kliment: Zastrašovanie nesmie dostať zelenú

BRATISLAVA - Teroristické útoky v Paríži, pri ktorých zahynulo vo francúzskej metropole najmenej 129 ľudí a ďalších 350 bolo zranených, jednoznačne odsúdil generálny sekretár Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Jozef Kliment.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Je to neuveriteľná tragédia, toľko nevinných ľudí zomrelo. Ľudia na celkom svete sú znepokojení, majú strach, niet sa čo čudovať," uviedol Kliment v pondelkovom rozhovore pre agentúru SITA a pokračoval: "Napriek odsúdeniahodným udalostiam vo Francúzsku je potrebné ísť ďalej, hoci to najmä pre blízkych obetí bude nesmierne ťažké. Takéto zastrašovanie však nesmie dostať zelenú, ale musí zvíťaziť zdravý rozum."


Vo Francúzsku by sa mal napriek nezmyselným teroristickým útokom uskutočniť podľa plánu v termíne 10. júna - 10. júla 2016 záverečný turnaj futbalových majstrovstiev Európy, na ktorý si vybojovalo priamy postup aj Slovensko. "Správy, že ME nebudú alebo sa uskutočnia v inej krajine, sú podľa môjho názoru predčasné. Nezakladajú sa na pravde. Európska futbalová únia (UEFA) však deklarovala, že plánuje až trojnásobne navýšiť rozpočet na bezpečnostnú stránku tohto kontinentálneho šampionátu. Verím, že sa maximálne zamedzí rizikám a budúcoročné majstrovstvá Európy sa podarí zorganizovať tak, aby neboli nijakým spôsobom narušené," poznamenal ďalej J. Kliment.


UEFA podľa jeho slov neuvažuje o tom, že zorganizuje nejaké mimoriadne zasadnutie výkonného výboru alebo schôdzku za účasti predstaviteľov všetkých krajín "starého kontinentu", resp. zástupcov istých účastníkov futbalových ME 2016. "Nemám také informácie. Žreb základných skupín záverečného turnaja budúcoročných futbalových majstrovstiev Európy vo Francúzsku sa uskutoční podľa pôvodného plánu v sobotu 12. decembra o 18.00 h v Paríži. Slovenská výprava bude osemčlenná, nechýba v nej ani bezpečnostný manažér, logistik či tlačový hovorca. Do metropoly Francúzska odcestujeme deň pred žrebom v piatok 11. 12., keď sa začnú tradičné workshopy a semináre. Tie potrvajú až do nedele 13. decembra, následne je plánovaný náš návrat domov," skonštatoval Jozef Kliment.


Slovenská futbalová reprezentácia má už niekoľko mesiacov pre pobyt na budúcoročných majstrovstvách Európy zarezervované tréningové centrum a zázemie vo francúzskom Vichy, kúpeľnom meste v centrálnom Francúzsku. Na otázku, či po teroristickej akcii v Paríži nepríde k zmene tohto prechodného sídla tímu SR, generálny sekretár ´zväzu´ poznamenal: "Nie je na to dôvod. My sme si Vichy vybrali pre nás ako najlepšie riešenie. Ďalšie náležitosti sa budú riešiť až po decembrovom vyžrebovaní základných skupín majstrovstiev Európy."


Záverečným vystúpením futbalistov A-mužstva SR v tomto kalendárnom roku bude utorňajšie medzištátne prípravné stretnutie proti Islandu, ktoré sa odohrá v Žiline od 20.45 h. "V súvislosti s piatkovými udalosťami v Paríži neprišiel od UEFA na náš zväz apel o nejakom bezpečnostnom nadštandarde. Pri organizácii domácich zápasov, či už kvalifikačných alebo prípravných, sa vždy snažíme maximálne zodpovedne pripraviť a nikdy nič nepodceniť. S určitosťou tak bude aj tentoraz - pred, počas i po dueli s Islandom v Žiline. Vzhľadom na odsúdeniahodné teroristické útoky budeme klásť ešte väčší dôraz na bezpečnosť a neponecháme nič na náhodu. Bezpečnostný manažér Slovenského futbalového zväzu Peter France je neustále v kontakte s policajnými zložkami. Spravíme všetko, aby zápas dobre dopadol, nič ho nenarušilo a nenastali nejaké nežiaduce vplyvy," dodal Jozef Kliment.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies