Klimatizácia v nemeckých rýchlikoch zlyhala v dôsledku úspor

NETKY.SK • 22 Júl 2010, 11:48 • 2 min
Klimatizácia v nemeckých rýchlikoch zlyhala v dôsledku úspor

Klimatizácia v nemeckých rýchlikoch zlyhala v dôsledku úspor

slovakia

left justify in out

img

Nemecký spolkový minister dopravy Peter Ramsauer dnes kritizoval vedenie Nemeckej železnice (Deutsche Bahn, DB). Uviedol, že znižovanie výdavkov pred plánovaným ale neskôr zrušeným vstupom podniku na burzu viedlo k zlyhaniu klimatizácie v rýchlikových súpravách ICE.
      Vo vysielaní rozhlasovej stanice Deutschlandfunk minister poukázal na to, že vedenie sa v úsilí dosiahnuť určité hospodárske výsledky rozhodlo pre znižovanie nákladov. Vinu za zlyhanie klimatizácie v rýchlikoch však nesie aj súbeh okolností - vysoké teploty a starší poruchovejší klimatizačný systém.
      Ministerstvo a vedenie DB prijali okamžité opatrenia na zlepšenie situácie. Podľa Ramsauera budú teraz nasledovať dlhodobé systémové opatrenia.
      Vedenie železnice na nátlak verejnosti zvýšilo odškodnenie pre cestujúcich, ktorých počas jazdy morili až 60-stupňové horúčavy, najmenej na 500 eur. Pôvodne chcelo poskytovať bolestné 300 eur.
      Podľa požiadaviek verejnosti by sa mala železnica lepšie pripravovať na zvládanie krízových situácií vo vlakoch. Osobitne treba na ne školiť a cvičiť sprievodcov, aby si v chaotických a panických situáciách vedeli poradiť.

Zdroj: TASR/Die Welt



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona