Klimatické zmeny nie sú otázkou názoru, tvrdí Angela Merkelová

NETKY.SK • 20 Jún 2018, 06:38 • 2 min
Klimatické zmeny nie sú otázkou názoru, tvrdí Angela Merkelová

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová v utorok zopakovala svoj názor, že minuloročné odstúpenie Spojených štátov od Parížskej dohody o klíme je "veľmi poľutovaniahodné" a vyhlásila, že samotné klimatické zmeny a vplyv človeka na ne dnes už nikto súdny nespochybňuje.

slovakia

left justify in out

"Klimatické zmeny nie sú otázkou názoru, ale faktom," vyhlásila nemecká kancelárka na rokovaní o globálnom otepľovaní v Berlíne, na ktorom sa okrem nej zúčastňujú premiéri a ministri z takmer 30 krajín.

Rokovanie je jedným zo série prípravných podujatí na takzvaný "klimatický summit", ktorý sa uskutoční v decembri v poľských Katoviciach. Merkelová v utorok vyzvala všetkých 178 krajín, ktoré Parížsku dohodu o klíme ratifikovali, aby sa do decembrového summitu dohodli na "cestovnej mape", ktorá povedie k implementácii tejto dohody.

"Nemecká vláda stojí jednoznačne za Parížskou dohodou o klíme, pretože ambiciózne opatrenia v tejto oblasti nielenže pomôžu obmedziť tie najhoršie dôsledky klimatických zmien, ale poskytnú aj priestor pre inovácie, čo bude znamenať rast a celosvetovú prosperitu," vyhlásila Merkelová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona