Klientov skrachovanej Medina Tours začali dnes vyplácať

NETKY.SK • 10 December 2013, 16:53 • 2 min
Klientov skrachovanej Medina Tours začali dnes vyplácať

BRATISLAVA - Európska cestovná poisťovňa (ERV) dnes začala vyplácať škody, ktoré nahlásili poškodené osoby v súvislosti s krachom cestovnej kancelárie Medina Tours. Tá vyhlásila svoju platobnú neschopnosť 17. augusta 2013. Dnes o tom informovala slovenská pobočka ERV.

slovakia

left justify in out

Napriek tomu, že oficiálny termín na výplaty je podľa všeobecných poistných podmienok do polovice februára 2014, poisťovňa sa rozhodla vyplatiť poškodených do tohtoročných Vianoc. "Ostatné škody budú vyplatené hneď po tom, ako nám svoje škodové hlásenie zašlú ostatné oprávnené osoby, najneskôr však do 17. februára 2014," uviedol riaditeľ ERV na Slovensku Miloš Kmety.

Celkové náklady na vykrytie škôd dosiahnu podľa poisťovne viac ako 1,337 milióna eur, z čoho najväčšiu časť (viac ako 700.000 eur) tvoria náhrady za zaplatené alebo nenastúpené cesty. V čase krachu Medina Tours bolo v zahraničí vycestovaných 858 klientov spoločnosti, pričom ďalších 1030 zákazníkov malo dovolenky už zaplatené, no ešte nevycestovali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies