Klienti Unionu si môžu vydýchnuť: Poisťovňa sa dohodla s nemocnicami

NETKY.SK • 19 December 2016, 14:57 • 2 min
Klienti Unionu si môžu vydýchnuť: Poisťovňa sa dohodla s nemocnicami

BRATISLAVA - Union zdravotná poisťovňa sa v pondelok dohodla s členmi Asociácie nemocníc Slovenska (ANS). Už minulý týždeň oznámila, že nemocniciam ANS ponechá všetky príplatky za rok 2016, ktoré im pôvodne chcela odobrať.

slovakia

left justify in out

"Požiadavkám ANS sme sa rozhodli ustúpiť, keďže naši poistenci sú pre nás prvoradí. Toto rozhodnutie bolo pre nás veľmi ťažké, pretože nás veľmi negatívne finančne zasiahne," uviedla členka predstavenstva poisťovne Elena Májeková.

 

Na pondelňajšom rokovaní sa poisťovňa s ANS dohodla na detailoch realizácie svojho prísľubu. "Union ZP podľa dohody odpustí nemocniciam tri splátky nepokrytých príplatkov ihneď. Prvú splátku, ktorá už bola realizovaná úvodom decembra, vykompenzuje nemocniciam v plnej výške v roku 2017 formou splátok," vysvetlila Májeková.

 

Poisťovňa opätovne upozorňuje na systémový problém s nedostatočným financovaním, ktorému bude zdravotníctvo čeliť aj v budúcom roku aj vzhľadom na to, že sadzba za poistencov štátu bola znížená zo 4,41 % na 3,78 %. "Preto očakávame, že ministerstvo zdravotníctva a všetky ďalšie zodpovedné úrady budú tento vážny problém riešiť," uzavrela Májeková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona