Klienti sú pri kúpe auta čoraz náročnejší

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 11:53 • 2 min
Klienti sú pri kúpe auta čoraz náročnejší

BRATISLAVA - Štandardy pri kúpe ojazdeného vozidla sa každým rokom zvyšujú. Zatiaľ čo v roku 2008 bol podľa štatistík AAA AUTO vybavený klimatizáciou približne každý druhý predaný ojazdený automobil, v minulom roku sa klimatizácia nachádzala v 83 % vozidiel, ktoré si našli nového majiteľa.

slovakia

left justify in out

Bezpečnostné prvky a prvky výbavy, ktoré sa ešte v roku 2008 radili k nadštandardnej výbave, boli v roku 2014 medzi bežnou v predávaných ojazdených vozidlách. "Keďže ľudia trávia v automobiloch cez deň veľa času, pozorujeme, že naši zákazníci majú častejšie záujem o autá s bohatšou výbavou ako pred niekoľkými rokmi," uvádza Karolína Topolová, generálna riaditeľka spoločnosti. Prvkom s najvýraznejším nárastom bol tempomat, ktorý sa v minulom roku nachádzal v 38 % predaných vozidlách v porovnaní so 7 % v roku 2008.

 

Zo štatistík spoločnosti ďalej vyplýva, že zatiaľ čo požiadavky na výbavu automobilov sa zvyšovali, preferencie ohľadne značiek sa zmenili len minimálne. Už v roku 2008 bola najpredávanejším ojazdeným autom Škoda Fabia s necelými 15 %, nasledovali ju Škoda Felícia a Škoda Octavia. V roku 2014 bolo zo všetkých predaných ojazdených vozidiel najviac Fabií s 10,98 %, Octavií bolo predaných len o dve desatiny percenta menej a na treťom mieste sa umiestnil VW Passat, ktorý bol v roku 2008 až na 13. mieste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies