Klienti sociálnych zariadení a centier pre rodiny s deťmi dostanú od ministra Krajniaka špeciálny darček

NETKY.SK • 19 December 2020, 15:41 • 2 min
Klienti sociálnych zariadení a centier pre rodiny s deťmi dostanú od ministra Krajniaka špeciálny darček

BRATISLAVA - Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR v spolupráci s operátorom 4-ka pripravilo pre klientov zariadení sociálnych služieb (ZSS) a centier pre deti a rodiny (CDR) špeciálny vianočný darček.

slovakia

left justify in out

Štátne CDR majú zadarmo pevnú linku do konca koronakrízy, neštátne CDR a všetky ZSS dostali SIM kartu s nekonečným paušálom a dátami do konca januára 2021.

 

Spolupatričnosť


Touto vianočnou aktivitou ministerstvo reaguje na pretrvávajúcu epidemiologickú situáciu, ktorá neumožňuje všetkým klientom v ZSS a CDR dostať sa na Vianoce k svojim najbližším.

 

„Byť so svojimi najbližšími je tým najkrajším vianočným darčekom, preto ho chceme všetkým dopriať aspoň virtuálne v neobmedzenej miere. Ďakujem všetkým zamestnancom a dobrovoľníkom, ktorí sa počas sviatkov venujú našim najzraniteľnejším a pomáhajú chrániť ich životy,“  uviedol Milan Krajniak.

 

 

img

 


„Duševné zdravie seniorov je rovnako dôležité ako to fyzické zdravie. Z mojej profesionálnej skúsenosti so zdravotne znevýhodnenými som často zažívala, že aj sprostredkovaný kontakt spôsobil u klientov veľký zázrak. Aj preto sme počas sviatkov umožnili tráviť chvíle niektorým klientom u svojich blízkych, a tým menej šťastným umožníme kontakt aspoň sprostredkovane,“ doplnila štátna tajomníčka MPSVR SR Soňa Gaborčáková.


Listy ministra práce Milana Krajniaka s prianím k Vianociam a s vianočnou správou o špeciálnom darčeku by v týchto dňoch malo dostať každé štátne i neštátne zariadenie na Slovensku poskytujúce sociálne služby pobytovou formou.

 

 

img

 

Kroky ministerstva

 

Od začiatku pandémie ministerstvo práce realizovalo viaceré aktivity na ochranu klientov a zamestnancov zariadení sociálnych služieb. Ministerstvo práce doteraz vyplatilo 199 žiadateľom pomoc vo výške 694 764 eur. 

 

Od prvej vlny pandémie môžu poskytovatelia sociálnych služieb žiadať aj o dotáciu na podporu humanitárnej pomoci. 

Finančné prostriedky poskytnuté z tejto dotácie môžu použiť na nákup hygienických pomôcok, dezinfekcie, či zabezpečenie ubytovania pre ľudí bez domova.

Z dotácie môžu poskytovatelia sociálnych služieb vyplácať aj tzv. infekčný príspevok zamestnancovi.

 

Doposiaľ rezort práce poskytol zamestnancom a klientom ZSS 6 663 399 ochranných rúšok, 529 279 chirurgických rukavíc, 186 377 respirátorov, 20 060 ochranných okuliarov, 43 885 ochranných oblekov a 3 995 litrov dezinfekcie. Celková cena materiálu vrátane rýchlotestov prekročila 11 miliónov eur.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies