Klienti skrachovaných nebankoviek sa sami vzdali nádeje na odškodnenie

NETKY.SK • 27 September 2010, 07:13 • 2 min
Klienti skrachovaných nebankoviek sa sami vzdali nádeje na odškodnenie

Klienti skrachovaných nebankoviek sa sami vzdali nádeje na odškodnenie

slovakia

left justify in out

img

Klienti skrachovaných nebankových subjektov sa vzdali poslednej nádeje na odškodnenie, keď v parlamentných voľbách nedali svoj hlas ĽS-HZDS. Pre TASR to uviedol predseda hnutia Vladimír Mečiar.
"My sme pred týmito voľbami ponúkli ľuďom, ktorí boli okradnutí, že im po voľbách pomôžeme. A keď hodnotím kto nás volil a koľko hlasov, tak vidím, že oni sami si už pomôcť nechcú. Mali poslednú nádej. Vzdali sa jej," vyhlásil líder strany, ktorá sa od svojho vzniku prvýkrát nedostala do parlamentu.
Mečiar v súvislosti so skrachovanými nebankovkami niekoľkokrát avizoval, že zverejní CD-čko s menami klientov. Doteraz tak ale neurobil. Necháva to na generálnu prokuratúru, ktorej ho podľa vlastných slov odovzdal. Tvrdí, že CD-čko je teda vlastne odtajnené.
"Vo vzťahu k štátnym orgánom a ku Generálnej prokuratúre vzniká právo na zverejnenie výsledkov," uviedol s tým, že on sám už v tejto kauze urobil dosť. "Ja som sa nasadzoval aj v zápase o CD-čko, aj v hľadaní pravdy, aj vo vyvíjaní mediálneho tlaku," poznamenal.
Šéf ĽS-HZDS už upustil aj od myšlienky navštíviť vo väzení bývalého šéfa nebankových spoločností BMG Invest a Horizont Slovakia Vladimíra Fruniho a o porozprávať sa s ním. "Ako občan nemám dôvod rozprávať sa s väzneným, pretože nie sme v žiadnom vzťahu," zdôvodnil.
Napriek tomu, že o návšteve Mečiar hovoril už dlhšie a tvrdí, že na ňu bolo všetko pripravené, neuskutočnila sa. Podľa neho preto, že bolo veľmi blízko k parlamentným voľbám. "Prišla do toho kampaň a povedal som si, že z toho nebudem robiť jej súčasť a pôjdeme po voľbách. A po voľbách už nemôžem, už nie som poslanec," vysvetlil líder ĽS-HZDS s tým, že návštevu mohol vykonať len s poslaneckým mandátom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies