Kličkovi prestávka prospela, pred súbojom s Joshuom tvrdí: Bude to 50:50

NETKY.SK • 15 December 2016, 08:48 • 2 min
Kličkovi prestávka prospela, pred súbojom s Joshuom tvrdí: Bude to 50:50

LONDÝN - Ukrajinského boxera Vladimira Klička čaká v apríli návrat do ringu. Po 18-mesačnej prestávke bude jeho súperom v boji o opasky organizácií IBF a WBA Brit Anthony Joshua.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťročný Kličko sa naposledy predstavil v ringu v novembri 2015, keď prekvapujúco stratil svoje tituly proti Tysonovi Furymu. Odvtedy sa pokúšal dvakrát o odvetu, zabránili jej však osobné problémy Brita. "Nesedel som len tak, že by som nič nerobil a len pil pivo. Trénoval a pripravoval som sa na duel, ktorý sa nikdy neuskutočnil. Myslím si, že po 26 rokoch aktívneho športu mi táto prestávka prišla vhod," povedal na stretnutí s médiami v Londýne Kličko, podľa ktorého sú v apríli šance úplne vyrovnané: "Naša čísla ako váha, výška, vek, to sú len čísla. Pôjde o zápas dvoch vyrovnaných bojovníkov s rovnakými kvalitami. Bude to 50:50."

 

Fury napokon prišiel o opasok. Kličkovho súpera Joshuu považujú za budúcu hviezdu, o čom svedčí aj jeho zápasová bilancia v profiringu. Od roku 2012, keď získal olympijské zlato, vyhral všetkých 18 zápasov. "Toto sú súboje, ktoré môžu zmeniť na vás pohľad. Som svetovým šampiónom IBA, ale toto je začiatok legendárnej kampane," citovala agentúra AP britského boxera.

 

Súboj Klička s Joshuom sa uskutoční 29. apríla 2017 na štadióne Wembley v Londýne, očakáva sa účasť takmer 90.000 fanúšikov boxu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies