Kličkov súper potvrdený, bude ním Jennings

NETKY.SK • 20 Január 2015, 13:34 • 2 min
Kličkov súper potvrdený, bude ním Jennings

NEW YORK - Už dlhšie bolo známe, že Vladimir Kličko bude najbližšie boxovať 25. apríla tohto roka v New Yorku.

slovakia

left justify in out

Chýbalo však zodpovedať podstatnú otázku: kto sa "oceľovému kladivu" v ringu postaví. Najčastejšie sa spomínal v profiringu dosiaľ nezdolaný 30-ročný Američan Bryant Jennings. Toto meno potvrdil manažér ukrajinského šampióna organizácií WBA, IBF, WBO, IBO a magazínu The Ring v superťažkej hmotnostnej kategórii Bernd Boente. Podľa ESPN obe strany rokovali od novembra a cez víkend sa definitívne dohodli.

 

"Áno, sme späť, 25. apríla v Madison Square Garden. Piaty súboj jedného z Kličkovcov na tomto mieste, z toho štvrtý v podaní Vladimira. Teší sa, že bude boxovať v New Yorku, Jenningsa považuje za silného vyzývateľa," citoval espn.com Boenteho. Mladší z bratov Kličkovcov je momentálne v Kyjeve a zatiaľ sa nevyjadril. 

 

Podľa pôvodných správ mal 38-ročný Ukrajinec bojovať v inej newyorskej aréne, Barclays Center. Boente nekomentoval, prečo prišlo ku zmene. Na Vladimira Klička čaká v poradí už 18. obhajoba titulov v superťažkej váhe. Naposledy boxoval v Spojených štátoch amerických 23. februára 2008 práve v spomenutej MSG, v nie príliš atraktívnom dueli si jednomyseľným výrokom rozhodcov poradil s Rusom Sultanom Ibragimovom. 

 

Bryant Jennings si boxerské rukavice nasadil prvýkrát len v januári 2009. Z tejto príležitosti je nadšený. "Mám predpoklady byť šampiónom. Tie, ktoré sa nedajú naučiť: srdce a vôľu. Dostal som sa presne tam, kam som chcel. Nech je konkurencia akokoľvek náročná, ciele musia byť najvyššie. Nastal čas posunúť sa na vrchol," vyhlásil pre ESPN Jennings. S elitnou kariérou začal vo februári 2010, odvtedy dosiahol 19 výhier (10 k.o.). 

 

V sobotu sa Deontay Wilder stal prvým americkým majstrom sveta v superťažkej divízii od roku 2006, keď získal titul verzie WBC. Je to jediný zo štyroch hlavných opaskov, ktorý nedrží Vladimír Kličko. Jennings mohol byť vyzývateľom svojho krajana Wildera pri jeho prvej obhajobe spomenutého titulu, vybral si však radšej súboj s Kličkom. Ten mu môže priniesť viac peňazí i slávy. 

 

"Každý má slabiny, na zdolanie protivníka je potrebné využiť ich. Musím podať najlepší výkon. V superťažkej váhe rozhoduje jediný úder. Je medzi nami vekový rozdiel, som výrazne mladší. Vladimír je síce vyšší, no mne nechýba veľké rozpätie rúk a atletická postava," rozhovoril sa Jennings a dodal: "Môžu tvrdiť, že som neskúsený, ale viem ako vyhrať. Kličko je zviera, som však pripravený. Neplánujem prehrať." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies