Kličko vyzval na odchod demonštrantov z obsadeného ministerstva

NETKY.SK • 27 Január 2014, 07:25 • 2 min
Kličko vyzval na odchod demonštrantov z obsadeného ministerstva

KYJEV - Po obsadení ministerstva spravodlivosti v Kyjeve protestujúcimi dnes jeden z ukrajinských opozičných lídrov Vitalij Kličko apeloval na demonštrantov, aby z budovy odišli.

slovakia

left justify in out

"Chcú tam ostať, ale ja sa pokúsim ich presvedčiť o opaku," citovala Klička dnes ráno tlačová agentúra DPA. Bývalý svetový šampión v boxe zdôraznil, že dôležité je nájsť politické riešenie krízy v krajine a vyhnúť sa provokáciám.

Ukrajinská ministerka spravodlivosti Olena Lukašová vyzvala radikálnych oponentov vlády, aby sídlo jej úradu opustili. Dodala, že dúfa v pokojné vyriešenie situácie, ak sa však demonštranti nestiahnu, preberie ju s radou pre národnú bezpečnosť.

Odporcovia vlády vtrhli do budovy ministerstva spravodlivosti v centre ukrajinskej metropoly v nedeľu neskoro večer. Stúpenci opozície obsadili aj viaceré ďalšie budovy v Kyjeve i v iných mestách krajiny. V ich rukách je v súčasnosti údajne 11 z 27 oblastných správ.

V priemyselných centrách Dnepropetrovsk a Záporožie sa prívrženci opozície podľa vlastných slov pokúsili dostať pod kontrolu verejné budovy. V Záporoží odrazili špeciálne jednotky polície s nasadením zábleskových granátov a slzotvorného plynu stovky demonštrantov, ktorí na nich hádzali kamene. Médiá informovali o zranených, dopĺňa DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies